NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να μην αλλάζει το παρόν

Έρευνα δείχνει πως το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να μην αλλάζει το παρόν

​Είναι δυνατό να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο χωρίς να αντικρούσετε ή να αναιρέσετε τα τρέχοντα γεγονότα, σύμφωνα με μια μαθηματική φόρμουλα που σχεδιάστηκε από έναν προπτυχιακό φοιτητή από το Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία. Και ναι, αυτό σημαίνει επίσης ότι η πανδημία θα συνέβαινε ακόμη και αν κάποιος επέστρεψε στο χρόνο και έβαζε σε καραντίνα τον πρώτο ασθενή.

Ο Germain Tobar, ένας σπουδαστής τέταρτου έτους που πήρε το πτυχίο Advanced Science, διερεύνησε την πιθανότητα παράδοξων ταξιδιών στο χρόνο. Στη συνέχεια, βρήκε μαθηματικά μοντέλα που έδειξαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να ασκούν ελεύθερη βούληση ακόμη και όταν ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να αλλάξουν ένα συμβάν.

Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι οι άνθρωποι, αν πράγματι μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο, θα πρέπει να περιορίσουν τις ενέργειές τους για να αποφύγουν τις παραδοξότητες όταν επιστρέψουν στο παρόν, η εξίσωση του Tobar έδειξε ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ενεργήσουν κατά βούληση.

Η μαθηματική μοντελοποίηση του Tobar παρουσιάζει την πιθανότητα ότι ανεξάρτητα από το πώς ο ταξιδιώτης του χρόνου θα αλλάξει ένα συμβάν, όλα τα άλλα σενάρια που περιβάλλουν αυτήν τη δράση θα ακολουθήσουν για να προσαρμοστούν στην προσαρμογή που έγινε. Στο τέλος, τα γεγονότα θα παραμείνουν λογικά συνεπή με τον τρόπο που ξετυλίχτηκαν στην παρούσα στιγμή.

Σε κάποιο βαθμό, οι υπολογισμοί του Tobar ταιριάζουν με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Albert Einstein, η οποία εισήγαγε για πρώτη φορά τη δυνατότητα ταξιδιού στο χρόνο. Στη θεωρία του Αϊνστάιν, ένα γεγονός μπορεί να βρίσκεται τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον.

Όσον αφορά στην πανδημία, με την μαθηματική μοντελοποίηση του Tobar, ένα άτομο μπορεί να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, να θεραπεύσει τον ασθενή μηδέν, αλλά όλα τα άλλα συμβάντα θα προσαρμοστούν και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να πάρει τη θέση του πρώτου ασθενή ένα άλλο άτομο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr