NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ελλάδα και πάνω από 60 κράτη δεσμεύονται να προστατεύσουν τα απειλούμενα είδη

Η Ελλάδα και πάνω από 60 κράτη δεσμεύονται να προστατεύσουν τα απειλούμενα είδη
Φωτογραφία: Todorov.petar.p
29_09_2020 | 15:08 29_09_2020 | 15:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Οι ηγέτες από περισσότερα από 60 κράτη - συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη - ανέλαβαν τη Δευτέρα δεσμεύσεις σχετικά με τα απειλούμενα είδη, συμπεριλαμβάνοντας ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα στις στρατηγικές ανάκαμψης από τον COVID-19.

Εξήντα τέσσερα έθνη δεσμεύτηκαν για το «Leaders Pledge for Nature», το οποίο υπόσχεται να δώσει προτεραιότητα στη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον, όσον αφορά στις αποφάσεις γύρω από επενδύσεις αλλά και εθνική και διεθνή ανάπτυξη.

Η δέσμευση απαιτεί μια σειρά από 10 βήματα που στοχεύουν στην αναστολή της απώλειας της βιοποικιλότητας του πλανήτη έως το 2030.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον πλανήτη: οι αλληλεξαρτώμενες κρίσεις της απώλειας βιοποικιλότητας και της υποβάθμισης του οικοσυστήματος και της κλιματικής αλλαγής - που οδηγούνται σε μεγάλο βαθμό από μη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση - απαιτούν επείγουσα και άμεση παγκόσμια δράση», αναφέρει η υπόσχεση.

«Παρά τις φιλόδοξες παγκόσμιες συμφωνίες και στόχους για την προστασία, την αειφόρο χρήση και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και παρά τις πολλές τοπικές επιτυχίες, οι παγκόσμιες τάσεις συνεχίζονται γρήγορα προς τη λάθος κατεύθυνση. Χρειάζεται μια μετασχηματιστική αλλαγή: δεν μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε όπως πριν».

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν πέρυσι ότι 1 εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση, πολλά από αυτά μέσα στις επόμενες δεκαετίες, και ότι η μέση αφθονία των ειδών στους περισσότερους χερσαίους βιότοπους έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 20% από το 1900.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr