NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google θα επιβάλει τον κανόνα του 30% για τις αγορές εντός εφαρμογής

Η Google θα επιβάλει τον κανόνα του 30% για τις αγορές εντός εφαρμογής

Η Google δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει κανόνες που απαιτούν από τους προγραμματιστές οι οποίοι διανέμουν εφαρμογές Android μέσω του Google Play Store να χρησιμοποιούν το in-app σύστημα πληρωμών των ίδιας.

Η κίνηση σημαίνει ότι οι προγραμματιστές έχουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για να υιοθετήσουν το σύστημα της Google, το οποίο χρεώνει 30% για κάθε πληρωμή, αντί για ανεξάρτητα συστήματα πληρωμών.

Η ανακοίνωση ευθυγραμμίζει τις πολιτικές του Google Play με τις πολιτικές App Store της Apple, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από προγραμματιστές και ρυθμιστικές Αρχές για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος μεριδίου 30%.

Η Apple έχει υποστηρίξει τον έλεγχο του App Store της επισημαίνοντας ότι και άλλα καταστήματα εφαρμογών, όπως το Google Play, λαμβάνουν 30% χρέωση από αγορές εντός εφαρμογής.

Η Google δεν κατονόμασε τις εφαρμογές που παρακάμπτουν τον κανόνα, αν και σημείωσε ότι το 97% των προγραμματιστών που πωλούν ψηφιακά προϊόντα συμμορφώνονται ήδη με τις πολιτικές. Το Netflix και το Spotify προτρέπουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν μια πιστωτική κάρτα για να τους πληρώσουν απευθείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr