NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κλοπή», προειδοποιεί ότι «είναι έτοιμη να πολεμήσει»

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κλοπή», προειδοποιεί ότι «είναι έτοιμη να πολεμήσει»

Η Κίνα είναι «πλήρως προετοιμασμένη να πολεμήσει» στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τις ΗΠΑ γύρω από το θέμα της ιδιοκτησίας του TikTok, δήλωσε ένα από τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Αντιδρώντας στις ειδήσεις ότι ένας ομοσπονδιακός δικαστής παραχώρησε μια προκαταρκτική εντολή στο TikTok και τη μητρική εταιρεία ByteDance την Κυριακή, σώζοντας την από ένα μπλοκάρισμα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ, οι Global Times επέκριναν την κυβέρνηση Trump.

«Οι ΗΠΑ ληστεύουν ξεδιάντροπα μια κινεζική εταιρεία σε μια προσπάθεια να την απομακρύνουν από τα προϊόντα που έχει δημιουργήσει και να κάνουν τις αμερικανικές εταιρείες τον νέο ιδιοκτήτη. Η Κίνα δεν θα το επιτρέψει αυτό», ανέφερε το δημοσίευμα. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους. Για χάρη της TikTok και άλλων κινεζικών εταιρειών, θα ενεργήσουμε για να αποτρέψουμε την παγκοσμιοποίηση από το να γίνει αμερικανικοποίηση».

Το μέσο, μια ταμπλόιντ που ελέγχεται από την εφημερίδα People's Daily του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, καλωσόρισε την απόφαση του δικαστή της Περιφέρειας της Κολούμπια, Carl Nichols.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από την ByteDance να αποσυρθεί εντελώς από τη λειτουργία του TikTok και να παραδώσει τον έλεγχό του σε οντότητα των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν εκφοβισμό. Αποτελεί κλοπή των επιτευγμάτων της κινεζικής εταιρείας με το πρόσχημα της ασφάλειας. Πρόκειται για μια κατάφωρη ανατροπή της διεθνούς επιχειρηματικής ηθικής».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr