NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία «θα πολεμήσει» το «τρομακτικό» κλείσιμο του εργοστασίου της Bridgestone

Η Γαλλία «θα πολεμήσει» το «τρομακτικό» κλείσιμο του εργοστασίου της Bridgestone
Φωτογραφία: VictoriaDFong

​Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεση της για να προσπαθήσει να αποτρέψει το κλείσιμο ενός εργοστασίου ελαστικών της Bridgestone στη βόρεια Γαλλία από τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη του και να σώσει θέσεις εργασίας, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Η Bridgestone ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Bethune, το οποίο απασχολεί 863 άτομα, ενόψει της χαμηλής ζήτησης για ελαστικά χαμηλού προφίλ, του κύριου προϊόντος της.

«Η Bridgestone πήρε μια τρομερή απόφαση. Η μέθοδος είναι τρομακτική και οι συνέπειες είναι τρομακτικές και θα πολεμήσουμε», δήλωσε ο Le Maire στην τηλεόραση του CNews.

Η κίνηση της Bridgestone ήταν «βάναυση», δήλωσε η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Elisabeth Borne και η υπουργός οικονομίας Agnes Pannier-Runacher σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε την Τετάρτη. Η εταιρεία φταίει για την κατάσταση, καθώς «σε μεγάλο βαθμό αποεπενδύει από το εργοστάσιο Bethune για πολλά χρόνια, προς όφελος άλλων ευρωπαϊκών εργοστασίων», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ο Jean-Luc Ruckebusch, εκπρόσωπος της ένωσης CGT στο εργοστάσιο Bethune, συμφώνησε: «Όλα έγιναν από τη Bridgestone για να σκοτώσει το εργοστάσιο Bethune. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πολεμήσουμε.».

Γάλλοι αξιωματούχοι κάλεσαν την εταιρεία να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για το εργοστάσιο, το οποίο έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 17.000 ελαστικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr