NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Google: Θα πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους εκδότες ειδήσεων

Google: Θα πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους εκδότες ειδήσεων

Η Google είπε ότι θα δώσει στους εκδότες περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ειδήσεις, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η υπόσχεση ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Sundar Pichai, σε σχετική δημοσίευση την Πέμπτη.

«Πάντα εκτιμούσα την ποιοτική δημοσιογραφία και πίστευα ότι μια ζωντανή βιομηχανία ειδήσεων είναι κρίσιμη για μια λειτουργούσα δημοκρατική κοινωνία» δήλωσε ο Pichai.

Εκδότες ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της News Corp του Rupert Murdoch και του γερμανικού γίγαντα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Axel Springer, καλούν την Google να τους πληρώσει για το περιεχόμενό τους εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που μέχρι τώρα αρνούταν ο διαδικτυακός κολοσσός.

Η Google σκοπεύει να πληρώσει τους εκδότες για τη δημιουργία και επιμέλεια περιεχομένου για ένα νέο προϊόν για κινητά που θα φέρει την ονομασία News Showcase. Εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Der Spiegel και Die Zeit στη Γερμανία και Folha de S.Paulo στη Βραζιλία, έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν σε αυτό.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο των εφημερίδων - που βασίζεται στις διαφημίσεις και τα έσοδα από συνδρομές - εξελίσσεται για περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς το κοινό στράφηκε σε άλλες πηγές», δήλωσε ο Pichai. «Το διαδίκτυο ήταν η τελευταία αλλαγή και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, βοηθώντας τη δημοσιογραφία στον 21ο αιώνα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr