NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Creta Carob: Βιολογικά προϊόντα από τους λοβούς του χαρουπιού [video]

05_10_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Η Creta Carob ιδρύθηκε το 2006 στην Αργυρούπολη Κρήτης και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εστιάζει στην παραγωγή μιας ποικιλίας βιολογικών προϊόντων, τα οποία προέρχονται από τους λοβούς του χαρουπιού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, συνδυάζει τις αρχαίες τεχνικές με τις νέες τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μανούσακας, ιδιοκτήτης της Creta Carob, «από το 2005, ενώ ζούσα στον Καναδά για πολλά χρόνια, επέστρεψα στον τόπο μου στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, όπου υπάρχουν εκατομμύρια δέντρα σε όλη αυτή την περιοχή. Ήξερα την ποιότητα και τις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που είχε το χαρούπι και ξεκίνησα το 2005».

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι το υποκατάστατο του χαρουπόμελου, το χαρουπάλευρο, το υποκατάστατο του κακάο, η χαρουπόσκονη, υποκατάστατο του καφέ. Η εταιρεία παράγει αρτοποιικά, μερέντες, μαρμελάδες, ζυμαρικά, σοκολάτες, μπάρες, συνολικά 62 προϊόντα τροφίμων. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στα καλλυντικά, στα αιθέρια έλαια, ενώ πλέον βρίσκεται και στην αγορά των φαρμάκων. «Έχουμε μπει σε ένα κομμάτι της φαρμακοβιομηχανίας που θεραπεύει ασθένειες με φυσικό τρόπο».

Η ποιότητα είναι »το πρώτο από όλα, και η συσκευασία. «Εμείς στην Κρήτη έχουμε το καλό χαρούπι ποιοτικά, που μας βοηθάει πάρα πολύ να προχωράμε δυναμικά στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και εξαγάγουμε σε 57 χώρες, όπως είναι η Κορέα, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Κεντρική Ευρώπη. Χώρες οι οποίες είναι πολύ δύσκολες για να εισαγάγουν ένα προϊόν» σημειώνει ο κ. Μανούσακας

«Επίσης, με τις εξαγωγές που κάνουμε αυτή τη στιγμή, έχουμε εμπλουτίσει πιο πολύ το συνάλλαγμα που φέραμε στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων εξαγωγών, κατά 80% περίπου. Και έχουμε δημιουργήσει περίπου 600 νέες θέσεις εργασίας στην Κρήτη και στην Αθήνα, σε βιοτεχνίες αρτοποιικών και βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής».

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr