NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πέθανε ο Γιώργος Κούμπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurobrokers​

Πέθανε ο Γιώργος Κούμπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurobrokers​

Έφυγε από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιώργος Κούμπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεσιτικής ασφαλιστικής εταιρίας Eurobrokers.

Ο Κούμπας υπήρξε επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών “Κούμπας Συμμετοχών” με έντονη παρουσία και στην χρηματιστηριακή αγορά. Η εταιρεία του, άλλωστε, ήταν η πρώτη (και μόνη έως τώρα) εταιρεία συμβούλων ασφαλίσεων που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το 1996.

Υπήρξε επιφανές στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, επιχειρηματίας για πολλές δεκαετίες, και συνετέλεσε τα μέγιστα προκειμένου να αναδειχτεί και αναπτυχθεί στην Ελλάδα ο ρόλος του συμβούλου ασφάλισης.

Ο Γιώργος Κούμπας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κατέχοντας κατά καιρούς θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και υποστήριξε με σθένος και επαγγελματισμό τόσο το θεσμό του μεσίτη ειδικότερα όσο και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης γενικότερα.

Ο ΣΕΜΑ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη «βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Κούμπα, ενός εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων και εκ των επιφανέστερων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Μιχάλης Τζωρτζωρής αναφέρεται στον Γιώργο Κούμπα, τη συμβολή του στον κλάδο, τη στήριξη που προσέφερε στον ΣΕΜΑ και την ισχυρή του προσωπικότητα με την κάτωθι δήλωση:

«Ήταν αρχές του 2020, ένα πρωινό Δευτέρας όταν ο κ. Κούμπας με κάλεσε στο τηλέφωνο για να με ενημερώσει ότι θα ήθελε να παραστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ.

Ήρθε νωρίς, χαμογελαστός και ήρεμος όπως πάντα. Κύριος θα έλεγα!

Η παρουσία του αριστοκρατική και καλοσυνάτη. Μια ήρεμη δύναμη τον αγκάλιαζε.

Πραγματοποιήσαμε μια ενθουσιώδη συνάντηση, γεμάτη ιστορίες από τα παλιά, μηνύματα και γνώσεις, συμβουλές για το μέλλον του ΣΕΜΑ. Τα μάτια του έλαμπαν από χαρά και αυτό παρέσυρε και τα δικά μας. Η αγάπη του για τον ΣΕΜΑ και το επάγγελμα του Μεσίτη Ασφαλίσεων ήταν έκδηλη όπως και η επιθυμία του να μας μιλήσει για τη δουλειά.

Ο λόγος της επισκέψεώς του εκείνη την ημέρα ήταν για να μας εκφράσει τις ευχαριστίες του! Καθότι, πριν λίγες ημέρες, του είχαμε ανακοινώσει την ομόφωνη απόφαση μας να τον τιμήσουμε στη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή μας του Μαρτίου του 2020, προτείνοντας να ανακηρυχθεί Επίτιμος Αντιπρόεδρος. Ήταν ευγενής, βλέπετε.

Το είχε ανάγκη; Καθόλου! Το είχαμε ανάγκη όμως εμείς!

Ήταν η ελάχιστη αναγνώριση της μεγάλης πολύχρονης προσφοράς του στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία -ειδικά για τους Μεσίτες- και του σπουδαίου έργου του, που ευτυχώς καταγράφεται αναλυτικά στο ιστορικό αρχείο των πρακτικών μας.

Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε την εορτή που σχεδιάζαμε!

Ωστόσο, πρόκειται για μια μικρή αναβολή διότι η υπόσχεση μας θα τηρηθεί στο ακέραιο, ενώ η εκτίμηση μας στην μνήμη του είναι το σπουδαιότερο δώρο.

Ο κ. Κούμπας αναμφίβολα έγραψε το όνομά του στην σύγχρονη ιστορία της ασφαλιστικής αγοράς. Υπήρξε ηγέτης, δάσκαλος και οραματιστής, εκ των ιδρυτών του ΣΕΜΑ. Ένας γνήσιος μαχητής. Πάντα αξιοπρεπής, πάντα ψύχραιμος, πάντα αγέρωχος, είτε κέρδιζε είτε έχανε.

Στη διαδρομή του βρίσκει κανείς ένα δυνατό αποτύπωμα που θα διδάσκει και θα μας εμπνέει.

Αγαπητέ Γιώργο,

Όλοι μας σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο και σε ευχαριστούμε για όσα με γενναιοδωρία μας προσέφερες!

Μιχάλης Τζωρτζωρής

Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr