NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ασφάλειες
ανάγνωση

ΕΑΕΕ: Ξεπερνούν τα 5 εκατ. οι απαιτήσεις αποζημιώσεων από την κακοκαιρία «Θάλεια»

ΕΑΕΕ: Ξεπερνούν τα 5 εκατ. οι απαιτήσεις αποζημιώσεων από την κακοκαιρία «Θάλεια»
05_10_2020 | 11:32 05_10_2020 | 11:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Ασφάλειες, Κοινωνία

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΘΑΛΕΙΑ»

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ €5 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Η κακοκαιρία «Θάλεια» που έπληξε την Ελλάδα από 5 έως 9 Αυγούστου 2020 με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ιδιαίτερα στην Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα να δηλωθούν 600 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με απαιτήσεις αποζημιώσεων που εκτιμώνται πως ξεπερνούν τα €5 εκατ.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, αντέδρασαν άμεσα και προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να ανταποκριθούν με ταχύτητα στα αιτήματα αποζημιώσεων των ασφαλισμένων.

«Δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι φυσικές καταστροφές στη χώρα μας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2020 έχουμε καταγράψει 33 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας (σεισμούς, βροχοπτώσεις, δασικές πυρκαγιές κ.ά.) που είχαν ως αποτέλεσμα να δηλωθούν πάνω από 30.000 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με συνολικό ποσό απαίτησης που αγγίζει τα 400 εκατ. Και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι ζημιές που έφερε ο «Ιανός» το Σεπτέμβριο, για τις οποίες τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις πρώτες συγκεντρωτικές εκτιμήσεις» δήλωσε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ με αφορμή τα στοιχεία για τη «Θάλεια».

«Όπως στη «Θάλεια» έτσι και σε κάθε φυσική καταστροφή, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι πάντοτε στο πλευρό των ασφαλισμένων βοηθώντας τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους μετά από μία καταστροφή», τόνισε ο κ. Μοάτσος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr