NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εκτός της ευρωπαϊκής λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν

Εκτός της ευρωπαϊκής λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προσθέσει την Ανγκουίλα και τα Μπαρμπάντος στον κατάλογο της ΕΕ με τα κράτη που δεν συνεργάζονται για φορολογικούς σκοπούς. Τα νησιά Κέιμαν και το Ομάν αφαιρέθηκαν από τη λίστα, αφού πέρασαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του πλαισίου φορολογικής πολιτικής.

Ο κατάλογος της ΕΕ αποτελεί μέρος της εξωτερικής στρατηγικής της ΕΕ για τη φορολογία και στοχεύει να συμβάλει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την προώθηση της φορολογικής διακυβέρνησης παγκοσμίως. Απαριθμεί δικαιοδοσίες εκτός ΕΕ που είτε δεν έχουν ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο με την ΕΕ για τη φορολογική διακυβέρνηση, είτε δεν έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο τη συμμόρφωση, σχετικά με τη φορολογική διαφάνεια, τη δίκαιη φορολογία και την εφαρμογή διεθνών προτύπων.

Μετά από την ενημέρωση, δώδεκα δικαιοδοσίες παραμένουν στη λίστα των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών: Αμερικανική Σαμόα, Ανγκουίλα, Μπαρμπάντος, Φίτζι, Γκουάμ, Παλάου, Παναμάς, Σαμόα, Σεϊχέλες, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ και το Βανουάτου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr