NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Nvidia παρουσιάζει 3D πλατφόρμα συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο

Η Nvidia παρουσιάζει 3D πλατφόρμα συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο

​Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι αρχιτέκτονες, μηχανικοί και άλλοι δημιουργοί θα έχουν σύντομα πρόσβαση στην πλατφόρμα Omniverse, που θα τους επιτρέψει να συνεργαστούν πάνω σε 3D φωτορεαλιστικές, προσομοιώσεις μηχανικής σε πραγματικό χρόνο, από το γραφείο ή το σπίτι.

Η beta, η οποία θα διατεθεί αυτό το φθινόπωρο, έρχεται σε συνέχεια του πρώιμου προγράμματος πρόσβασης που περιελάμβανε την Ericsson, την Foster και τους συνεργάτες της, τη Lucasfilm και πολλές άλλες εταιρείες.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, οι απομακρυσμένες ομάδες θα μπορούν να συνεργάζονται ταυτόχρονα πάνω σε έργα. Για παράδειγμα, ένας αρχιτέκτονας θα μπορεί να ετοιμάσει ένα σχέδιο κτιρίου, ένας animator θα μπορεί να επεξεργαστεί μια τρισδιάστατη σκηνή και μηχανικοί θα μπορούν να συνεργαστούν πάνω σε αυτόνομα οχήματα που θα μετακινούνται σε ένα εργοτάξιο - με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα επεξεργαζόταν ένα έγγραφο online.

«Ο φυσικός και ο εικονικός κόσμος θα συγχωνεύονται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, ο οποίος αποκάλυψε την ανοικτή δοκιμαστική beta μαζί με μια σειρά από άλλα προϊόντα και υπηρεσίες στο GPU Technology Conference. «Το Omniverse δίνει στις ομάδες δημιουργών που έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ή απλώς εργάζονται από το σπίτι τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε ένα σχέδιο τόσο εύκολα όσο η επεξεργασία ενός εγγράφου».

Το Omniverse βασίζεται format Universal Scene Description της Pixar, το οποίο έχει υιοθετηθεί ευρέως. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία της Nvidia όπως φωτορεαλιστική απόδοση σε πραγματικό χρόνο.

Το Omniverse έχει την υποστήριξη πολλών μεγάλων εταιρειών λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των Adobe, Autodesk, Bentley Systems, Robert McNeel & Associates και SideFX. Το Blender, η δωρεάν και ανοικτού κώδικα εφαρμογή τρισδιάστατης, συνεργάζεται με τη Nvidia για να προσθέσει υποστήριξη και να επιτρέψει την ενσωμάτωση του Omniverse με το δικό του λογισμικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr