NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία κατηγορεί την Huawei για «συμπαιγνία» με το Πεκίνο

Η Βρετανία κατηγορεί την Huawei για «συμπαιγνία» με το Πεκίνο

​Υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις συμπαιγνίας» μεταξύ της Huawei και του «κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», όπως ισχυρίζεται μια νέα έκθεση από τους Βρετανούς νομοθέτες.

Βρετανοί βουλευτές προτείνουν επίσης ότι ο εξοπλισμός του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού γίγαντα θα μπορούσε να αφαιρεθεί από τα δίκτυα της χώρας νωρίτερα από ό, τι έχει αρχικά προγραμματιστεί.

«Αυτή η έκθεση στερείται αξιοπιστίας, καθώς βασίζεται στη γνώμη και όχι στην πραγματικότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι θα δουν μέσα από αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες συμπαιγνίας και θα θυμούνται αντ' αυτού τι έχει προσφέρει η Huawei στη Βρετανία τα τελευταία 20 χρόνια» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν εξοπλισμό της Huawei έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Θα πρέπει επίσης να αποσύρουν τα εργαλεία της από την υποδομή τους έως το 2027.

Μια ξεχωριστή έρευνα της επιτροπής άμυνας του Βρετανικού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων 5G του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα του 2027 για την αφαίρεση του εξοπλισμού της Huawei από τα δίκτυα είναι «λογικό», αλλά ένα χρονοδιάγραμμα που θα αναφέρεται στο 2025 θα μπορούσε να εξεταστεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

«Εάν συνεχιστεί η πίεση από τους συμμάχους για ταχύτερη απομάκρυνση ή εάν οι απειλές και η παγκόσμια θέση της Κίνας αλλάξουν σημαντικά για να το δικαιολογήσουν, η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει εάν η απομάκρυνση έως το 2025 είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη», ανέφεραν οι νομοθέτες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr