NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Global Privacy Control: Νέα πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο

Global Privacy Control: Νέα πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο

​Σε λειτουργία τέθηκε ο συνασπισμός Global Privacy Control (GPC), από εταιρείες και ιδιώτες, μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους, βάσει του νόμου περί του απορρήτου των καταναλωτών στην Καλιφόρνια (CCPA) και του ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας λένε ότι τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις νέες νομοθεσίες δεν σημαίνουν τίποτα εάν είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να επωφεληθούν από αυτά.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές της νέας πρωτοβουλίας βρίσκονται οι Ashkan Soltani από το Georgetown Law, Sebastian Zimmeck από το Πανεπιστήμιο Wesleyan, οι New York Times, Washington Post, Financial Times, Automattic (WordPress.com και Tumblr), Glitch, DuckDuckGo, Brave, Mozilla, Disconnect, Abine, Digital Content Next (DCN), Consumer Reports και ο Electronic Frontier Foundation.

Οι υποστηρικτές του GPC δήλωσαν ότι το CCPA δίνει στους καλιφορνέζους ένα νόμιμο δικαίωμα να εξαιρεθούν από την πώληση των δεδομένων τους, και μπορούν να το κάνουν αυτό μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούν (και μέσω της επιλογής «Do Not Track»). Δυστυχώς, δεν υπάρχει καθορισμένο ή αποδεκτό τεχνικό πρότυπο για αυτό, επομένως οι χρήστες δεν έχουν έναν εύκολο τρόπο να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις για τις προτιμήσεις τους.

Η ομάδα ξεκίνησε μια πειραματική φάση όπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν προγράμματα περιήγησης και επεκτάσεις από τις Abine, Brave, Disconnect, DuckDuckGo και EFF προκειμένου να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες εκδότες ότι δεν θέλουν να κοινοποιηθούν τα δεδομένα τους.

Σε επόμενα βήματα, όσοι βρίσκονται πίσω από το GPC θέλουν να αναπτύξουν ένα ανοιχτό πρότυπο το οποίο πολλοί οργανισμοί μπορεί τελικά να υποστηρίξουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr