NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στην εξαγορά της Xilinx στοχεύει η AMD - «Deal» 30 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της Xilinx στοχεύει η AMD - «Deal» 30 δισ. δολαρίων

​Η AMD βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να εξαγοράσει την αντίπαλο κατασκευάστρια chipset Xilinx, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και να σηματοδοτήσει ένα ακόμα μεγάλο «deal» στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι όροι της συμφωνίας θα μπορούσαν να οριστικοποιηθούν ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρεται, τίποτα δεν είναι οριστικό, δεδομένου ότι οι συνομιλίες είχαν σταματήσει πριν ξεκινήσουν και πάλι.

Η αξία της AMD ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 89% φέτος, καθώς η πανδημία αυξάνει τις ανάγκες για υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν τα brands της.

Η Xilinx έχει αξία περίπου 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις μετοχές της να αυξάνονται περίπου 9% μέχρι στιγμής φέτος.

Η εξαγορά της Xilinx, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Victor Peng, θα έδινε στην AMD σε ακόμη πιο ανταγωνιστική θέση απέναντι στην Intel, προσφέροντας της καλύτερη θέση στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές των τηλεπικοινωνιών και της άμυνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr