NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΔΝΤ: Στα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια η ζημιά από την πανδημία

ΔΝΤ: Στα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια η ζημιά από την πανδημία

​Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τροποποίησε τις εκτιμήσεις του για το πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία από το Covid-19 φέτος, αλλά προειδοποίησε ότι ο τελικός «λογαριασμός» για την πανδημία θα ανέλθει σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια χαμένης παραγωγής.

Η Gita Gopinath, οικονομική σύμβουλος του ΔΝΤ, χαρακτήρισε τον κορονοϊό ως τη χειρότερη κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση και είπε ότι η πανδημία θα αφήσει βαθιά και ανθεκτικά σημάδια που θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας, ασθενέστερες επενδύσεις και πλήγμα στην εκπαίδευση.

Στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές του, το ΔΝΤ δήλωσε ότι μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη απόδοση κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο σημαίνει ότι η παγκόσμια παραγωγή θα μειωθεί κατά 4,4% το 2020 σε σύγκριση με τις προβλέψεις για πτώση 5,2% που δημοσιεύθηκαν το καλοκαίρι.

Ωστόσο, το ΔΝΤ σημείωσε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες το ανάγκασαν να μειώσει την εκτίμησή για ανάκαμψη το 2021, από 5,4% σε 5,2%. Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών αυξάνεται, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Οργανισμός.

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ ανέφερε ότι η ταχεία δράση των κεντρικών τραπεζών έχει μετριάσει τον αντίκτυπο της ζημίας στην οικονομική δραστηριότητα που προκλήθηκε από τα lockdown και προειδοποίησε για την πρόωρη κατάργηση των μέτρων στήριξης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr