NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συνιδρυτής Arm: Η εξαγορά της Nvidia θα δημιουργήσει ένα αμερικανικό τεχνολογικό μονοπώλιο

Συνιδρυτής Arm: Η εξαγορά της Nvidia θα δημιουργήσει ένα αμερικανικό τεχνολογικό μονοπώλιο

​Ο συνιδρυτής της Arm δήλωσε ότι εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν σταματήσει την εξαγορά της βρετανικής σχεδιάστριας chipset έναντι 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο αγοραστής της, η Nvidia, θα γίνει το επόμενο αμερικανικό τεχνολογικό μονοπώλιο, μαζί με εταιρείες όπως η Google και η Facebook.

Αναφέροντας λεπτομερώς τις ανησυχίες του σε επιστολή προς την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Hermann Hauser είπε ότι η συμφωνία θα βάλει τέλος στη θέση της Arm ως «Ελβετίας στη βιομηχανία των ημιαγωγών».

Η Arm, η οποία απασχολεί 6.500 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 3.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό chipset για smartphone, υπολογιστές και tablet.

«Δεν υπάρχει ούτε μια σημαντική εταιρεία ημιαγωγών στον κόσμο που δεν διαθέτει άδεια της Arm», δήλωσε ο Hauser. «Η Nvidia έχει την ευκαιρία να γίνει μονοπώλιο στην προμήθεια μικροεπεξεργαστών. Αυτή η [συμφωνία] θα δώσει στη Nvidia δεσπόζουσα θέση σε όλα τα τμήματα επεξεργαστών και θα δημιουργήσει ένα ακόμη μονοπώλιο τεχνολογίας των ΗΠΑ».

Ο Hauser υποστήριξε ότι επειδή η Nvidia είναι ένας από τους 500 αδειούχους της Arm, το να γίνει η μητρική εταιρεία της Arm θα καταστρέψει το «ομοιόμορφο» μοντέλο της και τελικά θα «σκοτώσει» την βρετανική εταιρεία τεχνολογίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr