NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft στοχεύει να καταστήσει το AI προσβάσιμο σε άτομα αναπηρίες

Η Microsoft στοχεύει να καταστήσει το AI προσβάσιμο σε άτομα αναπηρίες

​Η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά νέων προσπαθειών για να καταστήσει τα συστήματα AI πιο συμπεριληπτικά για άτομα με αναπηρίες.

Οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην καταπολέμηση του προβλήματος που έχει αφήσει τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης χωρίς αρκετά σχετικά εκπαιδευτικά δεδομένα, ώστε να είναι αποτελεσματικοί για άτομα με καταστάσεις όπως η ALS.

Το έργο, που ονομάζεται Object Recognition for Blind Image Training (ORBIT), επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα, δημιουργώντας ένα νέο δημόσιο σύνολο δεδομένων βίντεο που υποβάλλονται από άτομα που είναι τυφλά ή έχουν χαμηλή όραση. Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αλγορίθμων για κάμερες smartphone που αναγνωρίζουν σημαντικά προσωπικά αντικείμενα, όπως κινητό τηλέφωνο ή μάσκα προσώπου.

Η Microsoft συνεργάζεται επίσης με την Team Gleason, μια οργάνωση που υποστηρίζει άτομα που αντιμετωπίζουν Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS), για να δημιουργήσει ένα ανοιχτό σύνολο δεδομένων από εικόνες προσώπων με νευροεκφυλιστική νόσο. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει τον αλγόριθμο όρασης και μηχανικής μάθησης καλύτερο στην αναγνώριση ατόμων με συμπτώματα ALS.

Ένα τρίτο έργο με επικεφαλής την VizWiz αναπτύσσει ένα δημόσιο σύνολο δεδομένων για να εκπαιδεύσει, να επικυρώσει και να δοκιμάσει αλγόριθμους λεζάντας εικόνων. Θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή δεδομένων σχετικά με πράγματα που φωτογραφίζουν άτομα με χαμηλή όραση, όπως πόσα φάρμακα πρέπει να παίρνουν.

«Συχνά, δεν είναι προφανές τι έχει νόημα για τους ανθρώπους και γι 'αυτό είναι σημαντικό να σχεδιάζουμε αυτές τις τεχνολογίες με άτομα» που είναι τυφλά ή έχουν μειωμένη όραση, δήλωσε η Danna Gurari, η οποία ανέπτυξε το σύνολο δεδομένων VizWiz.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr