NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Elon Musk θέλει να στείλει μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2024

Ο Elon Musk θέλει να στείλει μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2024

Ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, είναι «80% -90% σίγουρος» ότι ο νέος πύραυλος Starship της εταιρείας θα μπει σε τροχιά το επόμενο έτος, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι έτοιμος για μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2024.

Οι αρχικές δοκιμαστικές πτήσεις θα είναι δύσκολες και θα φέρουν υψηλό κίνδυνο αποτυχίας, δήλωσε ο Musk την Παρασκευή σε ένα διαδικτυακό συνέδριο της Mars Society 2020. «Θα χάσουμε πιθανώς μερικούς πυραύλους πριν πετύχουμε την ατμοσφαιρική επιστροφή και προσγείωση», είπε.

Η Space Exploration Technologies του Musk κατασκευάζει πρωτότυπα του τεράστιου πυραύλου στο Boca Chica του Τέξας, για να προωθήσει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη. Η εταιρεία κέρδισε επίσης συμβόλαιο της NASA για ένα σύστημα προσγείωσης στο φεγγάρι χρησιμοποιώντας το νέο όχημα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η SpaceX έχει μια πιθανότητα να στείλει να το Starship στον Άρη - χωρίς ανθρώπους - το 2024. Αυτή είναι επίσης η χρονιά που η NASA θέλει να επιστρέψει με αστροναύτες στο φεγγάρι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr