NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιαπωνία θα ενώσει δυνάμεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εναντίον του «Big Tech»

Η Ιαπωνία θα ενώσει δυνάμεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εναντίον του «Big Tech»

Η Ιαπωνία θα ενώσει τις δυνάμεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάχρηση αγοράς από τις τέσσερις εταιρείες του «Big Tech», όπως δήλωσε ο νέος επικεφαλής του αντιμονοπωλιακού παρατηρητή της χώρας.

Ο Kazuyuki Furuya, πρόεδρος της Επιτροπής Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας (FTC), δήλωσε επίσης ότι το Τόκιο θα μπορούσε να ανοίξει έρευνα για οποιαδήποτε συγχώνευση ή επιχειρηματική συνεργασία που περιλαμβάνει την Fitbit, εάν το μέγεθος αυτών των συμφωνιών είναι αρκετά μεγάλο.

«Εάν το μέγεθος οποιασδήποτε συγχώνευσης ή επιχειρηματικής σχέσης είναι μεγάλο, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης μιας startup (όπως η Fitbit)», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης».

Η Ιαπωνία θέτει τις βάσεις για τη ρύθμιση των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών. Μεταξύ αυτών είναι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες, οι «GAFA» - Google, Apple, Amazon και Facebook - που αντιμετωπίζουν διάφορους αντιμονοπωλιακούς ελέγχους στη δύση.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και θα απαντήσουμε σε τυχόν κινήσεις που παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό», είπε ο Furuya.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr