NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Intel: Συμφωνία 9 δισ. δολαρίων με την SK Hynix για τη μονάδα μνημών Nand

Intel: Συμφωνία 9 δισ. δολαρίων με την SK Hynix για τη μονάδα μνημών Nand

Η Intel συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα κατασκευής μνημών Nand στη νοτιοκορεατική SK Hynix για περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια, μια συμφωνία που επιτρέπει στον αμερικανικό κατασκευαστή chipset να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητα του, ενώ ενισχύει τη θέση της ασιατικής εταιρείας σε μια ακμάζουσα αγορά.

Η SK Hynix θα πληρώσει 10,3 τρισεκατομμύρια γουόν για τη μονάδα της Intel, η οποία παράγει στοιχεία μνήμης flash για υπολογιστές και άλλες συσκευές. Η εξαγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως το 2025, περιλαμβάνει τις μονάδες δίσκου solid-state και Nand flash, καθώς και μια μονάδα παραγωγής στη βορειοανατολική κινεζική πόλη Dalian.

Η συμφωνία θα ενισχύσει τη θέση της Hynix σε έναν τομέα που παρουσιάζει άνθιση, αφού ο Covid-19 οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης των συγκεκριμένων υποσυστημάτων, που εντοπίζονται από το εσωτερικό των iPhone της Apple έως κέντρα δεδομένων. Η συμφωνία αφορά αλλάζει τα δεδομένα σε μια βιομηχανία στην οποία κυριαρχεί η κορεατική SK Hynix μαζί με τη Samsung Electronics και τη Micron Technology, πιθανώς αυξάνοντας τις τιμές των Nand.

Η Intel δήλωνε για μήνες ότι ερευνά προτάσεις πώλησης της μονάδας. Εντούτοις, η Hynix δεν θα εξαγοράσει το τμήμα Optane, το οποίο αναπτύσσει υποσυστήματα που μπορούν να αποθηκεύουν μόνιμα δεδομένα και να τα διαβάζουν και να τα γράφουν γρηγορότερα από τις NAND. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, δοκιμάστηκε με επιτυχία από ορισμένους μεγάλους παρόχους cloud και η Alibaba χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να υποστηρίξει τις μαζικές πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της Singles Day. Ο Bob Swan, διευθύνων σύμβουλος της Intel, χαρακτήρισε πέρυσι το Optane ως «κάτι ιδιαίτερο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr