NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Facebook θα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για μετάφραση σε 100 γλώσσες

Το Facebook θα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για μετάφραση σε 100 γλώσσες

​Το Facebook αποκάλυψε λογισμικό που βασίζεται στη μηχανική μάθηση, το οποίο η εταιρεία αναφέρει ότι είναι το πρώτο που μπορεί να μεταφράσει από μια λίστα 100 γλωσσών χωρίς να βασίζεται στα Αγγλικά.

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το τεράστιο κοινωνικό δίκτυο να προσφέρει αποδοτικότερα περιεχόμενο σε άλλες γλώσσες, σε περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό το ορόσημο είναι το αποκορύφωμα των θεμελιωδών εργασιών της Facebook AI στη μηχανική μετάφραση», δήλωσε η βοηθός της έρευνας, Angela Fan. Η Fan είπε ότι το νέο μοντέλο είναι πιο ακριβές από άλλα συστήματα, επειδή δεν βασίζεται στα αγγλικά ως ενδιάμεσο βήμα μετάφρασης.

«Κατά τη μετάφραση, ας πούμε, μεταξύ κινεζικών και γαλλικών, τα περισσότερα αγγλοκεντρικά πολυγλωσσικά μοντέλα εκπαιδεύονται από τα Κινέζικα στα Αγγλικά και από τα Αγγλικά στα Γαλλικά, επειδή τα δεδομένα εκπαίδευσης στα Αγγλικά είναι τα πιο ευρέως διαθέσιμα».

«Το μοντέλο μας εκπαιδεύει άμεσα δεδομένα από κινέζικα σε γαλλικά για να διατηρήσει καλύτερα το νόημα. Υπερβαίνει τα αγγλικά συστήματα κατά 10 βαθμούς στην ευρέως χρησιμοποιούμενη μέτρηση BLEU για την αξιολόγηση των μηχανικών μεταφράσεων».

Το Facebook είπε ότι διαχειρίζεται ήδη κατά μέσο όρο 20 δισεκατομμύρια μεταφράσεις κάθε μέρα στη ροή ειδήσεων και ελπίζει ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr