NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο στόχαστρο της Mozilla οι επικεφαλής των Facebook και Twitter

Στο στόχαστρο της Mozilla οι επικεφαλής των Facebook και Twitter

Η Mozilla ελπίζει ότι θα πείσει το Facebook και το Twitter να απενεργοποιήσουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζει ότι διαδίδουν την παραπληροφόρηση, λίγες εβδομάδες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, γνωστός για την ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Firefox, δημοσίευσε μια ολοσέλιδη καταχώρηση στην Washington Post την Τρίτη για να ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg, και τον CEO του Twitter, Jack Dorsey, να «απενεργοποιήσουν» αμέσως τη λειτουργία προτάσεων γκρουπ στο Facebook και των τάσεων του Twitter, μέχρι τον Ιανουάριο. Η διαφήμιση περιλαμβάνει τα ονόματα περίπου 6.000 ατόμων που υπέγραψαν την επιστολή.

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για την αποτροπή της εξάπλωσης παραπληροφόρησης - όπως ανακριβείς διαδικασίες ψηφοφορίας ή εκλογικά αποτελέσματα», ανέφερε η διαφήμιση. «Σας παροτρύνουμε να κάνετε περισσότερα για να περιορίσετε την παραπληροφόρηση προκειμένου να προστατέψετε την ακεραιότητα των εκλογών στις ΗΠΑ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr