NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Panama Papers: Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους ιδρυτές της Mossack Fonseca

Panama Papers: Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους ιδρυτές της Mossack Fonseca

​Η Γερμανία προχώρησε στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους δύο ιδρυτές της εταιρείας που βρίσκεται στο επίκεντρο του φορολογικού σκανδάλου Panama Papers, όπως αναφέρει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Οι ιδρυτές της Mossack Fonseca, Juergen Mossack και Ramon Fonseca, ύποπτοι για φοροδιαφυγή και συνεργασία με εγκληματίες, θα συλληφθούν εάν εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αργά τη Δευτέρα.

Οι δύο άνδρες κατέχουν διαβατήρια Παναμά και επί του παρόντος βρίσκονται στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής, το οποίο δεν έχει συμφωνίες έκδοσης, όπως τόνισε η εφημερίδα.

Ωστόσο, οι ερευνητές ελπίζουν ότι ο Mossack, ο οποίος έχει οικογένεια στη Γερμανία, μπορεί να παραδοθεί σε αξιωματούχους προκειμένου να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή και να αποφύγει τις αμερικανικές κατηγορίες.

Τα Panama Papers, μια τεράστια διαρροή δεδομένων που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016, αποκάλυψαν εκτεταμένη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή χρησιμοποιώντας σύνθετες δομές.

Τουλάχιστον 150 έρευνες έχουν ξεκινήσει σε 79 χώρες για να εξεταστεί η πιθανή φοροδιαφυγή ή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Δημόσιας Ακεραιότητας.

Το 2018, η Mossack Fonseca δήλωσε ότι θα κλείσει λόγω «ανεπανόρθωτης ζημιάς» στη φήμη της. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Παναμά συνεχίζει να ζητά από τη διεθνή κοινότητα να την αφαιρέσει από τις μαύρες λίστες των φορολογικών παραδείσων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr