NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Microsoft συνεργάζεται με την SpaceX για cloud computing στο διάστημα

Η Microsoft συνεργάζεται με την SpaceX για cloud computing στο διάστημα

​Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την SpaceX του Elon Musk και άλλους, καθώς ο γίγαντας του λογισμικού ανοίγει ένα νέο μέτωπο στη μάχη γύρω από το cloud computing με την Amazon: την αγορά του διαστήματος.

Η Microsoft θα βοηθήσει στη σύνδεση και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας σμήνη διαστημικών σκαφών χαμηλής τροχιάς της SpaceX και παραδοσιακούς στόλους δορυφόρων. Η πρωτοβουλία της Microsoft, που στοχεύει σε εμπορικές και κυβερνητικές διαστημικές δραστηριότητες, έρχεται περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη παρόμοιων προσπαθειών από την Amazon.

Ο ανταγωνισμός στο cloud μεταξύ της Amazon, του ηγέτη της αγοράς, και της Microsoft, θερμαίνεται τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία έχει εντείνει τη διαμάχη, καθώς οι εταιρείες επιταχύνουν τη μετάβασή τους στο cloud και προχωρούν σε συνεργασίες που θα μπορούσαν να κρατήσουν για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών αυξάνουν τις δαπάνες για μια σειρά διαστημικών έργων.

Στόχος της Microsoft είναι να δημιουργήσει ολοκληρωμένα, ασφαλή δίκτυα, συνδέοντας διάφορες δυνατότητες cloud, στο διάστημα και στη Γη. Το σύστημα, για παράδειγμα, θα συσσωρεύει και θα αναλύει τεράστιους όγκους δεδομένων, υποστηρίζοντας αποστολές όπως επιτήρηση διαστημικών συντριμμιών και προειδοποιήσεις για πυραύλους, βοηθώντας και στον έλεγχο των τροχιών των εμπορικών δορυφόρων.

Εκτός από τη συνεργασία με τη SpaceX, η Microsoft δήλωσε ότι συνεργάζεται με την SES SA από το Λουξεμβούργο, η οποία διαχειρίζεται ξεχωριστά ένα δίκτυο μεγαλύτερων δορυφόρων με την επωνυμία O3b. Τα στελέχη της Microsoft αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το μέγεθος της αναμενόμενης επένδυσης, αλλά η πρωτοβουλία στοχεύει μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες προσπάθειες εθνικής ασφάλειας στο διάστημα, μερικές φορές αξιοποιώντας και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η SpaceX, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης του έργου Starlink, αποτελούμενο από χιλιάδες δορυφόρους διαδικτύου υψηλής ταχύτητας που προορίζονται να παρέχουν συνδεσιμότητα σε όλο τον κόσμο, αποτελεί έναν φυσικό συνεργάτη για τη Microsoft. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, στοχεύει στον δικό του δορυφόρο χαμηλής τροχιάς. Ο Bezos κατέχει επίσης την Blue Origin, μια εταιρεία που ανταγωνίζεται τη SpaceX.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr