NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Google

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Google

​Το αμερικανικό Υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Google, κατηγορώντας την εταιρεία για κατάχρηση της κυριαρχίας της, λειτουργώντας ως μονοπώλιο. Η εξέλιξη αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη νομική δράση της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα σε περισσότερες από δύο δεκαετίες, για την αντιμετώπιση της δύναμης ενός τεχνολογικού γίγαντα.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατηγορούν την Google ότι εκμεταλλεύεται τον ρόλο της ως διαδικτυακής πύλης για να υποστηρίξει την «αυτοκρατορία» της, να καταπνίξει τους ανταγωνιστές και να βλάψει τους καταναλωτές μέσω συμφωνιών αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διατηρεί με την Apple, καθιστώντας την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Safari του iPhone.

«Εάν η κυβέρνηση δεν επιβάλει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους για να επιτρέψει τον ανταγωνισμό, θα μπορούσαμε να χάσουμε το επόμενο κύμα καινοτομίας. Εάν συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί μπορεί ποτέ να μην δουν την επόμενη Google» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Jeffrey Rosen σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Η Google του σήμερα είναι ένα μονοπωλιακός πυλωρός για το Διαδίκτυο», λέει η καταγγελία. «Για πολλά χρόνια, η Google χρησιμοποίησε αντιανταγωνιστικές τακτικές για τη διατήρηση και την επέκταση των μονοπωλίων της στις αγορές για υπηρεσίες γενικής αναζήτησης, για την διαφήμιση στην αναζήτηση και για την γενική διαφήμιση στο κείμενο αναζήτησης - τους ακρογωνιαίους λίθους της αυτοκρατορίας της».

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης ζητούν από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να εμποδίσει την Google να διατηρήσει την έντονη επιρροή της στην αναζήτηση και στις διαφημίσεις αναζήτησης. Η κυβέρνηση ζητά από τον ομοσπονδιακό δικαστή να παρέχει διαρθρωτική ανακούφιση «ανάλογα με τις ανάγκες» για την επίλυση της φερόμενης αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς. Παρόλο που η καταγγελία δεν διευκρινίζει ποια θεραπεία επιδιώκει η αγωγή, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι όλα είναι στο τραπέζι.

Σε μια δήλωση, η Google σημείωσε πως οι άνθρωποι «χρησιμοποιούν την υπηρεσία της επειδή το επιλέγουν, όχι επειδή είναι αναγκασμένοι ή επειδή δεν μπορούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις». «Αυτή η αγωγή δεν θα έκανε τίποτα για να βοηθήσει τους καταναλωτές. Αντίθετα, θα στηρίξει τεχνητά εναλλακτικές λύσεις αναζήτησης χαμηλότερης ποιότητας, θα αυξήσει τις τιμές των τηλεφώνων και θα δυσκολέψει τους ανθρώπους να αποκτήσουν τις υπηρεσίες αναζήτησης που θέλουν να χρησιμοποιήσουν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr