NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεργασία SIA και Hex Trust για παροχή e-χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Συνεργασία SIA και Hex Trust για παροχή e-χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Μια καινοτόμος πλατφόρμα που επιτρέπει σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαχειρίζονται και να φυλάσσουν ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού επιτρέποντας στους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες με βάση την τεχνολογία blockchain.

Η SIA, ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών και ελέγχεται από την CDP Equity, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Hex Trust, εταιρεία fintech που δραστηριοποιείται στις υποδομές φύλαξης ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού για τον τραπεζικό τομέα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού στα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιτρέποντας στους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες με βάση την τεχνολογία blockchain.

Μέσω μιας καινοτόμου πλατφόρμας, η SIA και η Hex Trust θα επιτρέψουν στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαχειρίζονται και να φυλάσσουν κάθε είδους ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού- όπως security και utility tokens, ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας και stablecoins που δημιουργήθηκαν σε διάφορα πρωτόκολλα blockchain - και να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης στους θεσμικούς πελάτες τους και στους πελάτες ιδιωτικής τραπεζικής και λιανικής με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ελέγχου και επεκτασιμότητας.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα φύλαξης συνδέει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τους διαμεσολαβητές ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού (συμπεριλαμβανομένων χρηματιστηρίων, διαμεσολαβητών και πλατφορμών δανεισμού) σε ένα πλαίσιο ασφαλούς φύλαξης που συμμορφώνεται με τις πιο αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Αντιτρομοκρατικής Χρηματοδότησης.

Η συνεργασία μεταξύ της SIA και της Hex Trust έρχεται σε μια συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης στην αγορά ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, καθώς πολλές κορυφαίες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισέρχονται στον κλάδο και αρκετές Κεντρικές Τράπεζες εργάζονται επίσης για να ξεκινήσουν πιλοτικά το δικό τους ψηφιακό νόμισμα.

«Η συνεργασία με την Hex Trust ενισχύει περαιτέρω την τεχνογνωσία μας και τον πρωταρχικό μας ρόλο στο σχεδιασμό και την παροχή καινοτόμων υποδομών για την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κοινότητα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα όπου οι τράπεζες θα μπορούν να διαχειρίζονται τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού τους βάσει τεχνολογιών αιχμής και να συμμορφώνονται με τις εσωτερικές διαδικασίες και τις κανονιστικές απαιτήσεις τους» σχολίασε ο Daniele Savarè, Innovation & Business Solutions Director της SIA.

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο ορόσημο καθώς η SIA και η Hex Trust ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν μια λύση υψηλής ασφάλειας για τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού στα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η συνεργασία έρχεται σε ένα βασικό σημείο καμπής στην αγορά όπου τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν γίνει πραγματικότητα: ο τραπεζικός τομέας απαιτεί μια σαφή στρατηγική γύρω τους και είμαστε απόλυτα σε θέση να υποστηρίξουμε αυτόν τον μετασχηματισμό», σχολίασε ο Alessio Quaglini, CEO και Co-Founder της Hex Trust.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr