NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σαουδική Αραβία: Η ένταση με την Τουρκία κάνει τα «τουρκικά» burger... «ελληνικά»

Σαουδική Αραβία: Η ένταση με την Τουρκία κάνει τα «τουρκικά» burger... «ελληνικά»
22_10_2020 | 17:09 22_10_2020 | 17:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

​Καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας αυξάνονται, ένα burger έπεσε «θύμα» της διαδικασίας - παρά το ότι το «Turkish Burger» της Herfy δεν είχε πολλά τουρκικά στοιχεία, πέρα από το branding του.

Όπως ανακοίνωσε η αλυσίδα γρήγορου φαγητού της Σαουδικής Αραβίας, αντικαθιστά το μπιφτέκι του burger με το ίδιο «ελληνικό μπιφτέκι», μειώνοντας και την τιμή.

«Είναι το ίδιο πράγμα», διαβεβαίωσε ο υπάλληλος της Herfy, Mahmood Bassyoni, έναν πελάτη, προσφέροντας του μια κουταλιά της πικάντικης σάλτσας του. «Μόνο το όνομα άλλαξε».

Σε αυτό το πλαίσιο, Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να παραπονιούνται ότι η Σαουδική Αραβία παρεμποδίζει την είσοδο των εμπορευμάτων τους, ισχυρισμούς που η σαουδαραβική κυβέρνηση αρνείται.

Ο επικεφαλής των εμπορικών επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας, Ajlan Al-Ajlan, κάλεσε για μποϊκοτάζ όλων των τουρκικών προϊόντων, λέγοντας ότι είναι «ευθύνη κάθε Σαουδάραβα» να σταματήσει την εισαγωγή τους, τις επενδύσεις στην Τουρκία και τα ταξίδια προς τη συγκεκριμένη χώρα, λόγω «της συνεχούς εχθρότητας της τουρκικής κυβέρνησης προς τους ηγέτες και τη χώρα μας».

Η Σαουδική Αραβία είναι η 15η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Τουρκίας, με πωλήσεις που συμπεριλαμβάνουν χαλιά, υφάσματα, χημικά, δημητριακά, έπιπλα και χάλυβα, ύψους 1,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr