NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πολωνία: «Made in USA» συμφωνία 18 δισ. δολαρίων για πυρηνικούς αντιδραστήρες

Πολωνία: «Made in USA» συμφωνία 18 δισ. δολαρίων για πυρηνικούς αντιδραστήρες
Φωτογραφία: Jose A.
23_10_2020 | 11:04 23_10_2020 | 11:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία υπέγραψαν μια νέα συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στην οποία η δεύτερη θα αγοράσει πυρηνική τεχνολογία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανικές εταιρείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνίζονται με την Κίνα, τη Ρωσία και άλλες χώρες για την παροχή τεχνολογίας πυρηνικής ενέργειας σε χώρες που ελπίζουν να κατασκευάσουν τους πρώτους αντιδραστήρες τους ή να ενισχύσουν τα προγράμματά τους.

«Ελπίζουμε ότι οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από την Πολωνία... θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιλογή της τεχνολογίας των ΗΠΑ» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Dan Brouillette, σε δημοσιογράφους. Ο Brouillette είπε ότι οι αντιδραστήρες θα βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης της Πολωνίας από τη Ρωσία.

Η Πολωνία, ένας παραδοσιακά μεγάλος αγοραστής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στοχεύει να σταματήσει αυτές τις αγορές μετά το 2022. Αντ 'αυτού, θα παραλάβει αγωγούς από τη Νορβηγία και υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους.

Κατά τους επόμενους 18 μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία θα επεξεργαστούν μια έκθεση για το πρόγραμμα που επιδιώκει την κατασκευή έξι αντιδραστήρων, καθώς και πιθανές ρυθμίσεις χρηματοδότησης. Οι πρώτοι αντιδραστήρες έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν έως το 2033 σε ένα πρόγραμμα που πιθανώς θα φτάσει σε κόστος τα 40 τα δισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr