NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έρευνα: Σε θέση εντοπισμού της ζωής στη Γη βρίσκονται οι εξωγήινοι σε 1.000 αστέρια

Έρευνα: Σε θέση εντοπισμού της ζωής στη Γη βρίσκονται οι εξωγήινοι σε 1.000 αστέρια
23_10_2020 | 11:33 23_10_2020 | 11:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Υπάρχουν περίπου 1.000 αστρικά συστήματα όπου οι εξωγήινοι, αν υπάρχουν, θα μπορούσαν να μας παρακολουθούν από μακριά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυτά τα συστήματα 1.004 αστεριών βρίσκονται σε άμεση οπτική επαφή με τον πλανήτη μας, και είναι αρκετά κοντά σε εμάς που, όχι μόνο θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τη Γη, αλλά και χημικά ίχνη της ζωής σε αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια χρησιμοποιώντας μια απλή φόρμουλα: παρακολουθούν ένα αστέρι και περιμένουν μέχρι να σκοτεινιάσει. Αυτή η εξασθένιση είναι ένα σημάδι ενός πλανήτη που περνά μεταξύ του αστεριού και του τηλεσκοπίου.

Σε μια νέα έρευνα, οι ερευνητές γύρισαν ανάποδα αυτή τη λογική: Ποια κοντινά αστέρια «παρατάσσονται» σωστά για να βλέπουν οι κάτοικοί τους τη Γη να περνά μπροστά από τον ήλιο; Θα μπορούσαν κάποιες μορφές ζωής σε αυτά τα αστρικά συστήματα να ανιχνεύσουν δικά μας σημάδια; Η απάντηση είναι ναι, όπως αποδεικνύεται, για έναν μεγάλο αριθμό κοντινών αστεριών.

Μέσα σε 326 έτη φωτός, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν 1.004 σε πλεονεκτική θέση για να εντοπίσουν τη Γη. Από αυτά, τα 508 έχουν γωνίες θέασης που θα τους έδιναν τουλάχιστον 10 ώρες παρατηρητικών δεδομένων κάθε φορά που η Γη περνά μεταξύ αυτής της θέσης και του ήλιου.

Περίπου το 5% των 1.004 αστεριών είναι πιθανότατα πολύ νεαρό για να έχει ζωή. Ωστόσο, το υπόλοιπο 95% ανήκει σε κατηγορίες αστεριών που μπορούν να διατηρήσουν τη ζωή για δισεκατομμύρια χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr