NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: «Στο μικροσκόπιο» 14 εταιρείες για φορολογικό σκάνδαλο σε τέσσερις χώρες

Βρετανία: «Στο μικροσκόπιο» 14 εταιρείες για φορολογικό σκάνδαλο σε τέσσερις χώρες
23_10_2020 | 14:32 23_10_2020 | 14:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Οι βρετανικές Αρχές ξεκίνησαν ερευνά γύρω από 14 επιχειρήσεις και έξι άτομα, σχετικά με τους ρόλους τους στο φορολογικό σκάνδαλο γνωστό ως Cum-Ex.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) εξετάζει εταιρείες που χρησιμοποιούσαν σχήματα dividend stripping στη Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η ρυθμιστική Αρχή πραγματοποιεί με άκρα μυστικότητα τα σχέδιά της από τον Φεβρουάριο, όταν ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι επρόκειτο να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν κατηγορίες για την υπόθεση Cum-Ex.

Η αμφιλεγόμενη πρακτική - που περιλαμβάνει την εκτέλεση συναλλαγών με ταχύτατο ρυθμό με στόχο επικαλυπτόμενες επιστροφές φόρου στις πληρωμές μερισμάτων - έχει προκαλέσει έρευνες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πηγή του Bloomberg δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των εταιρειών ή των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα.

Ο Mark Steward, από την FCA, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η ρυθμιστική Αρχή συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες για να διερευνήσει αυτό που αποκάλεσε «ουσιαστική και ύποπτη καταχρηστική διαπραγμάτευση μετοχών στις αγορές του Λονδίνου».

Ο ίδιος τόνισε τότε οι έρευνες ήταν «πολύ κοντά έχουν αποτέλεσμα» και οι αποφάσεις σχετικά με τη δράση «είναι επικείμενες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr