NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Γονιδιακές θεραπείες: Η Bayer εξαγοράζει την Asklepios Bio έναντι 4 δισ. δολαρίων

Γονιδιακές θεραπείες: Η Bayer εξαγοράζει την Asklepios Bio έναντι 4 δισ. δολαρίων
26_10_2020 | 11:28 26_10_2020 | 11:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Υγεία

​Η Bayer συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Asklepios BioPharmaceutical έναντι ενός ποσού που φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια συμφωνία που έχει στο «στόχαστρο» τις γονιδιακές θεραπείες.

Η γερμανική Bayer θα πληρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων και έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές που θα εξαρτηθούν από αναπτυξιακά επιτεύγματα.

Η εταιρεία, γνωστή και ως AskBio, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει έναν αβλαβή ιό που σχετίζεται με τους αδένες για μια μέθοδο που στοχεύει σειρά ασθενειών.

Μεταξύ των πιο προηγμένων έργων της AskBio είναι οι πρώτες δοκιμές σε εθελοντές μελλοντικών θεραπειών κατά της νόσου Pompe, κατά της νόσου του Parkinson και για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Η Bayer δήλωσε ότι η συμφωνία συμπληρώνει την απόκτηση της BlueRock Therapeutics το 2019 και υπογραμμίζει την πρόθεση της να αναπτύξει δραστηριότητα κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

Η AskBio, η οποία ιδρύθηκε το 2001, και η BlueRock, θα ανταλλάξουν πληροφορίες και θα συνεργαστούν, αλλά η καθεμία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr