NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: e-Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: e-Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές

Στις τεχνολογίες ασφάλειας για επιχειρήσεις και βιομηχανίες και τη σημασία που αποκτά η εφαρμογή αυτών στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και των αυξανόμενων εξωτερικών κινδύνων, εστιάζει η ψηφιακή ημερίδα με τίτλο: «Security Solutions Made in Germany - Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές», που διοργανώνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Η e-Ημερίδα απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που ενδιαφέρονται για λύσεις ασφάλειας και πρόληψης με στόχο τη μείωση του επιχειρησιακού και οργανωτικού κινδύνου. Τα επίκαιρα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και η αυξανόμενη ένταξη της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρείν καθιστούν τις τεχνολογίες ασφάλειας και προστασίας απαραίτητες για την οικονομία. Η άμεση αναγνώριση κρίσιμων καταστάσεων για τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων, η ανάλυση δεδομένων καθώς και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη αλλά και την βέλτιστη απόδοση επενδύσεων.

Στην εκδήλωση, 13 γερμανικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε ψηφιακή επιχειρηματική αποστολή, «θα παρουσιάσουν τεχνολογίες αιχμής για την αντιμετώπιση κρίσεων, την πρόληψη κινδύνων, την προστασία των εγκαταστάσεων και του προσωπικού αλλά και την ενίσχυση ασφάλειας των υποδομών πληροφορικής. Οι τεχνολογικές προτάσεις περιλαμβάνουν λύσεις, όπως αντιβακτηριδιακό φωτισμό και εξαερισμό για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, τεχνολογίες ελέγχου εισόδων, λύσεις λογισμικού συστημάτων επιτήρησης και βιομετρικούς σαρωτές, εξοπλισμό ατομικής προστασίας για την πρόληψη και προστασία του κοινού αλλά και των εργαζομένων και εξοπλισμό διάσωσης και σωσίβια. Η ενότητα για τις ψηφιακές λύσεις περιλαμβάνει Incident Management, Data Protection και Cloud υπηρεσίες, Cyber security, smart shopfloor και ID-Solutions».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Michael Dorn και εκπρόσωπος από το Τμήμα Ασφάλειας και Άμυνας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κα Birgit Banße. Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση θα απευθύνει ομιλία ο Αντιπύραρχος και Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Γεωργίου, ενώ το κλείσιμο θα κάνει ο Διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Δρίβας. Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V. θα αναφερθεί σε best practices της Γερμανίας, ενώ, για να καλυφθεί η θεματολογία περί καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, έχει προσκληθεί εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ψηφιακών Ερευνών.

«Επιχειρήσεις ή και φορείς, που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις, μπορούν να ανατρέξουν στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 30 Οκτωβρίου».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: german-chamber.gr, στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310 32 77 33/ -34. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται online δήλωση συμμετοχής έως τις 30 Οκτωβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr