NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σημαντικό ορόσημο: Το σύνολο της Ν. Αυστραλίας τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες

Σημαντικό ορόσημο: Το σύνολο της Ν. Αυστραλίας τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες
26_10_2020 | 13:30 26_10_2020 | 13:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Η υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νότια Αυστραλία πέτυχε ένα παγκόσμιο ορόσημο.

Η πολιτεία, που κάποτε δεν είχε αρκετή ισχύ και παρουσίαζε μπλακάουτ, έγινε η πρώτη μεγάλη περιοχή στον κόσμο που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια.

Έτσι, για περισσότερο από μία ώρα την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, το 100% της ζήτησης ενέργειας καλύφθηκε αποκλειστικά και μόνο από ηλιακούς συλλέκτες.

«Αυτό είναι πραγματικά ένα φαινόμενο στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Αυστραλιανού Διαχειριστή Αγοράς Ενέργειας (AEMO), Audrey Zibelman.

«Ποτέ πριν μια δικαιοδοσία στο μέγεθος της Νότιας Αυστραλίας δεν είχε λειτουργήσει πλήρως με ηλιακή ενέργεια, με τα ηλιακά συστήματα στις ταράτσες των καταναλωτών να συνεισφέρουν το 77 τοις εκατό».

Οι ηλιακές εκμεταλλεύσεις μεγάλης κλίμακας, όπως αυτές που λειτουργούν στο Tailem Bend και στο Port Augusta, παρείχαν το υπόλοιπο 23%.

Τυχόν υπερβολική ισχύς που παράχθηκε από αιολικά πάρκα εκείνη την ημέρα αποθηκεύτηκε σε μπαταρίες ή εξήχθη στη Victoria.

Οι αναλυτές λένε ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο που θα συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά, καθώς αυξάνεται ο ρυθμός υιοθέτησης της ηλιακής ενέργειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr