NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στο στόχαστρο του κακόβουλου λογισμικού Emotet οι Έλληνες χρήστες

Στο στόχαστρο του κακόβουλου λογισμικού Emotet οι Έλληνες χρήστες

Τα botnets είναι μια από τις κορυφαίες απειλές στον κυβερνοχώρο το 2020, σύμφωνα με τον Forrester, και με ένα διασκορπισμένο, απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, πολλοί οργανισμοί μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ.

Ένα από τα πιο διαβόητα botnets είναι το Trickbot, το οποίο έχει θέσει σε κίνδυνο πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογιστικές συσκευές σε όλο τον κόσμο από το 2016. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ESET συμμετείχε σε μια παγκόσμια συνεργασία με τη Microsoft και άλλους εναντίον του Trickbot.

Η ESET εντόπισε για πρώτη φορά το Trickbot στα τέλη του 2016 και έκτοτε έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο διαδεδομένες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού σε όλο τον κόσμο. Το botnet έχει στοχεύσει αρκετές διαφορετικές βιομηχανίες - συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των ακινήτων και των κυβερνήσεων - αλλά η πιο συχνά στοχευμένη βιομηχανία φαίνεται να είναι ο χρηματοοικονομικός τομέας.

Διανέμοντας ransomware - μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ - το Trickbot είναι επίσης πιθανός κίνδυνος για τις προεκλογικές υποδομές. Οι χειριστές του botnet θα μπορούσαν να μολύνουν ένα σύστημα υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την αναφορά αποτελεσμάτων ή την αποθήκευση των ψηφοφόρων. Ο συνασπισμός για την αντιμετώπιση του Trickbot βοήθησε στη διακοπή βασικών υποδομών.

Ενώ η απειλή του Trickbot φαίνεται να έχει μειωθεί προς το παρόν, η διατήρηση επαγρύπνησης για άλλες επιθέσεις botnet εξακολουθεί να είναι υψίστης σημασίας. Ταυτόχρονα με τη διακοπή του Trickbot, οι αυξανόμενες ανιχνεύσεις στην τηλεμετρία της ESET για το botnet Emotet έδειξαν αύξηση των δραστηριοτήτων

Η εκστρατεία Emotet βομβάρδισε πρόσφατα χρήστες στην Ελλάδα, την Ιαπωνία και τη Λιθουανία:

eset_greece_botnet.png?mtime=20201026180020#asset:219575


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr