NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η AMD εξαγοράζει την Xilinx, σε μια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η AMD εξαγοράζει την Xilinx, σε μια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων

​Η Advanced Micro Devices (AMD) θα προσφέρει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Xilinx, σε μια συμφωνία που αποσκοπεί στην αναμόρφωση ενός από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας chipset υπολογιστών.

Η AMD, γνωστή ως μακροχρόνια αντίπαλος της Intel στην αγορά των μικρεπεξεργαστών για υπολογιστές, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εξαγορά της Xilinx για να διευρύνει τις δραστηριότητές της σε αγορές όπως οι ασύρματες επικοινωνίες 5G και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η συναλλαγή θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την AMD να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις εξαρτημάτων για κέντρα δεδομένων και να αντιμετωπίσει τον βασικό της αντίπαλο, τη Nvidia, η οποία αυξάνει τα μερίδια αγοράς της.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τρίτη μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της AMD, φτάνει σε αξία το μεγαλύτερο deal στην βιομηχανία των chipset. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται εκείνο της Nvidia, με την προτεινόμενη συμφωνία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της βρετανικής Arm, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

Η Lisa Su, διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, δήλωσε ότι η Xilinx θα βοηθήσει στην καθιέρωση της AMD ως «ηγέτη των υπολογιστών υψηλής απόδοσης και συνεργάτη επιλογής για τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο».

Η Xilinx, που ιδρύθηκε το 1984, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μιας κατηγορίας chipset που μπορεί να αναδιαμορφωθεί για μια ποικιλία εξειδικευμένων εργασιών. Τέτοιου είδους προγραμματιζόμενες συστοιχίες, όπως λέγονται, είναι δημοφιλείς σε εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, όπως οι κυψελοειδείς σταθμοί βάσης, που τώρα αναβαθμίζονται για την έλευση του 5G.

Η Xilinx υπήρξε επίσης μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δέχθηκαν πλήγμα από τους περιορισμούς στην κινεζική Huawei, μια μεγάλη εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της Xilinx.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr