NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε τη ζήτηση για αναπνευστήρες

Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε τη ζήτηση για αναπνευστήρες

​Σύμφωνα με την έκθεση «Global Ventilator Market: Regulatory Landscape, Analysis and Forecast, 2021-2030», η παγκόσμια αγορά αναπνευστήρων εκτιμάται πως έφτασε στα 1.142 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και γνώρισε αύξηση της τάξης του 172% το 2020 λόγω της ζήτησης που σχετίζεται με την πανδημία. Επιπλέον, η αγορά αναμένεται να ομαλοποιηθεί από το 2022 και να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 15,13% κατά την περίοδο 2021-2030.

Όπως αναφέρεται, η εκθετική αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων λόγω της πανδημίας κορονοϊού έχει επιταχύνει τη ζήτηση για αναπνευστήρες παγκοσμίως. Για να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή, διάφοροι ρυθμιστικοί φορείς σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική έχουν τροποποιήσει τους κανονισμούς και τη διαδικασία έγκρισής για τους αναπνευστήρες.

Επιπλέον, οι ρυθμιστικοί οργανισμοί έχουν εγκρίνει διάφορες συσκευές βάσει της διάταξης για την άδεια εκτάκτου ανάγκης (EUA). Την ίδια στιγμή, διάφορες εταιρείες έχουν ανανεώσει τις γραμμές παραγωγής τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Η πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη αύξηση της ζήτησης για αναπνευστήρες, αυξάνοντας το ρυθμό ανάπτυξης της σχετικής αγοράς έως και 172% και τα έσοδα στα 3,110 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, λόγω της παραγωγής αναπνευστήρων και των παγκόσμιων αποθεμάτων ιατρικών συσκευών, η αγορά αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση το 2021 και η ανάπτυξη αναμένεται από το 2022.

Η πανδημία COVID-19 αναμένεται να έχει παρατεταμένη επίδραση στην παγκόσμια αγορά αναπνευστήρων. Λόγω της πανδημίας, η αγορά σημείωσε ανάπτυξη με CAGR 15,13% (μετά το COVID-19) σε σύγκριση με το CAGR 7,48% που αναμενόταν για την παγκόσμια αγορά πριν από το COVID-19 για το 2021-2030.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr