NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τουρισμός: Πτώση 70% στις παγκόσμιες αφίξεις, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό

Τουρισμός: Πτώση 70% στις παγκόσμιες αφίξεις, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, που υιοθετήθηκαν ως απάντηση στην πανδημία COVID-19, συνεχίζουν να πλήττουν τον παγκόσμιο τουρισμό, με τα τελευταία στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) να δείχνουν μια πτώση κατά 70% στις διεθνείς αφίξεις για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020.

Σύμφωνα με το νεότερο παγκόσμιο βαρόμετρο τουρισμού του UNWTO, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν πτώση 81% τον Ιούλιο και 79% τον Αύγουστο, παραδοσιακά τους δύο μήνες του έτους με τη μεγαλύτερη κίνηση και την αιχμή της θερινής περιόδου του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Η πτώση μέχρι τον Αύγουστο αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 και μεταφράζεται σε απώλεια 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα από εξαγωγές, από τον διεθνή τουρισμό. Αυτό είναι περισσότερο από οκτώ φορές της απώλειας που σημειώθηκε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009.

«Αυτή η άνευ προηγουμένου πτώση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili. «Αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, εγκαίρως και συντονισμένα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr