NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ψέυτικες γυμνές φωτογραφίες: Οι ιταλικές ξεκινούν έρευνα για τα bots στο Telegram

Ψέυτικες γυμνές φωτογραφίες: Οι ιταλικές ξεκινούν έρευνα για τα bots στο Telegram

​Η Ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έρευνα για την ευρεία χρήση bot που δημοσιεύουν πλαστές γυμνές φωτογραφίες στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από μια έρευνα από την εταιρείας ασφαλείας Sensity, η οποία διαπίστωσε ότι από τον Ιούλιο του 2020 περισσότερες από 100.000 παραποιημένες εικόνες έχουν δημιουργηθεί και κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο.

Τα deepfakes δημιουργούνται από υπολογιστή και συχνά αποτελούν ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Μία από τις χρήσεις της τεχνολογίας ήταν για να δημιουργηθούν πλαστά πορνογραφικά βίντεο διασημοτήτων.

Η Sensity διαπίστωσε ότι τα ψεύτικα γυμνά παράχθηκαν από το λογισμικό DeepNude, το οποίο εμφανίστηκε στο διαδίκτυο την περσινή χρονιά. Ο δημιουργός του ανέφερε τότε πως «η πιθανότητα οι χρήστες να κάνουν κατάχρηση είναι πολύ υψηλή».

«Η ευκολία χρήσης αυτού του προγράμματος καθιστά οποιονδήποτε με μια φωτογραφία στο διαδίκτυο δυνητικό θύμα απομιμήσεων», δήλωσε η ιταλική Αρχή, ανακοινώνοντας την έρευνά της για το θέμα.

Σκοπεύει να ζητήσει από το Telegram να παράσχει πληροφορίες για να επαληθεύσει εάν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr