NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

To Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία

To Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία
27_10_2020 | 17:59 27_10_2020 | 18:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία, Παιδεία - Νεολαία

H ActionAid παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος «Αλφαβητάρι Οικονομικών», το οποίο έχει σκοπό να εμφυσήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες έννοιες όπως η αποταμίευση, η κατανάλωση, ο προϋπολογισμός, η κοινωνική και η οικονομική επιχειρηματικότητα!

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10 τηλεκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχαν 218 εκπαιδευτικοί από 19 διαφορετικές Περιφέρειες της Ελλάδας με κύριες την Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο. Όσοι έχουν συμμετάσχει είναι ήδη στη διαδικασία προετοιμασίας του υλικού που θα χρησιμοποιήσουν στις τάξεις με τις μαθήτριες και τους μαθητές!

Βασική προϋπόθεση της ένταξης του εκπαιδευτικού υλικού «Αλφαβητάρι Οικονομικών» στο σχολικό μάθημα, είναι οι εκπαιδευτικοί να έχουν παρακολουθήσει τις επιμορφώσεις αυτές, οι οποίες λόγω της πανδημίας γίνονται διαδικτυακά και απευθύνονται σε δασκάλους και δασκάλες Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και σε καθηγητές και καθηγήτριες Γυμνασίου.

Στόχος των επιμορφώσεων, οι οποίες συνεχίζονται σε συνεργασία με Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, είναι η κατανόηση βασικών οικονομικών όρων, η εξάσκηση σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η εξοικείωση σε εξ’ αποστάσεως εργαλεία σύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου. Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφώσεων, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν κατάλληλο υλικό για να ξεκινήσει η προετοιμασία για την εφαρμογή του προγράμματος στην τάξη!

Το Πρόγραμμα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, σε χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των μελών της διεπιστημονικής ομάδας της ActionAid και της ΕΡΓΩ και βασίζεται στη φιλοσοφία αντίστοιχων εγχειριδίων της Aflatoun International. Μέσω του Προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο 2.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 42.000 μαθητών και μαθητριών σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό υλικό έχει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το ΙΕΠ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr