NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Microsoft: Ξεπέρασε τις προβλέψεις, με έσοδα 37,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Microsoft: Ξεπέρασε τις προβλέψεις, με έσοδα 37,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

​Η Microsoft παρουσίασε τα τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς συνέχισε να αντιμετωπίζει την πανδημία εν μέσω αυξημένης ζήτησης για το λογισμικό και τις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη πρώτου τριμήνου 13,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microsoft παρουσίασε έσοδα 37,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αύξηση 12% από πέρυσι, τη στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 35,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας του λογισμικού έχει επωφεληθεί από την τάση για εξ αποστάσεως εργασία και μάθηση, που ενισχύει τη ζήτηση για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και προϊόντα παραγωγικότητας, όπως οι διασκέψεις μέσω βίντεο. Παρουσιάζει επίσης αυξημένη ζήτηση για το σύστημα παιχνιδιών Xbox.

Η ανάπτυξη της εταιρείας καθοδηγείται από το τμήμα cloud, το οποίο παρουσίασε άνοδο κατά 31% από το προηγούμενο έτος για να αποφέρει έσοδα 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Amy Hood, επικεφαλής οικονομική διευθύντρια του τεχνολογικού κολοσσού.

Τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν κατά 30%, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα την πρώτη της νέα κονσόλα από το 2013. Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr