NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple εντείνει τις προσπάθειες ανάπτυξης μηχανής αναζήτησης

Η Apple εντείνει τις προσπάθειες ανάπτυξης μηχανής αναζήτησης

​Η Apple έχει εντείνει τις προσπάθειές για να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία αναζήτησης στα iPhone, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές ελέγχουν τις πληρωμές δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιεί η Google κάθε χρόνο για να διασφαλίσει ότι αποτελεί την προεπιλογή στις συσκευές της εταιρείας από το Cupertino.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο τα ποσά που πληρώνει η Google στην Apple, αναφέροντας ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 8 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, το οποίο η Google πληρώνει ώστε να παραμένει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα προϊόντα της Apple.

Μια εσωτερική λειτουργία αναζήτησης από την Apple θα παρείχε στην εταιρεία μια εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να μπλοκάρουν τη συνεργασία. Σύμφωνα με τους Financial Times, η αγωγή του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δώσει επείγοντα χαρακτήρα στις προσπάθειες της γύρω από την αναζήτηση, με τις αναφορές να επισημαίνουν ότι το "Applebot" - ένα πρόγραμμα ανίχνευσης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων διαδικτυακού υλικού - είναι πλέον πιο ενεργό.

Η Apple προσέλαβε έναν αριθμό ειδικών γύρω από την αναζήτηση τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία με έδρα το Cupertino προσέλαβε τον επικεφαλής αναζήτησης της Google, John Giannandrea, τον Απρίλιο του 2018, ενώ δημοσιεύει πολύ συχνά σχετικές θέσεις εργασίας για μηχανικούς αναζήτησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr