NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ericsson «μπαίνει» στα βρετανικά δίκτυα 5G, αντικαθιστώντας την Huawei

Η Ericsson «μπαίνει» στα βρετανικά δίκτυα 5G, αντικαθιστώντας την Huawei

​Η βρετανική BT ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Ericsson για να τροφοδοτήσει το δίκτυο 5G στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο αποκλεισμός της Huawei από τα δίκτυα επόμενης γενιάς.

Όπως και οι περισσότεροι πάροχοι, η BT έχει υιοθετήσει μια στρατηγική πολλαπλών προμηθευτών για το 5G, που της επιτρέπει να συνδυάζει και να ταιριάζει τεχνολογίες από διαφορετικούς προμηθευτές. Η εταιρεία ήλπιζε να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην Huawei, πριν από την απαγόρευση της από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται πως έχει απαγορευτεί σε όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου να αγοράζουν νέο εξοπλισμό Huawei για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, από το 2021, ενώ πρέπει να αφαιρέσουν οτιδήποτε σχετικό έχει εγκατασταθεί στο δίκτυό τους έως το 2027.

Η BT έχει εκτιμήσει ότι το συνολικό κόστος αυτών των ενεργειών θα φτάσει τις 500 εκατομμύρια λίρες. Τον περασμένο μήνα συμφώνησε με τη Nokia, και τώρα στρέφεται και προς την Ericsson για να στηρίξει το δίκτυο της.

Σημαντικές πόλεις όπως το Μπέλφαστ, το Εδιμβούργο και το Κάρντιφ αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της συνολικής κίνησης 5G, ενώ η Ericsson θα αναβαθμίσει την υποδομή 2G και 4G σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιώντας προϊόντα από το Radio System (ERS). Αυτό περιλαμβάνει τεχνολογία κοινής χρήσης φάσματος που επιτρέπει στους χειριστές να μοιράζουν δυναμικά την κίνηση 4G και 5G στο ίδιο εύρος ζώνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr