NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Bitcoin δεν μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ένταξη, λέει ο CEO της Mastercard

Το Bitcoin δεν μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ένταξη, λέει ο CEO της Mastercard
28_10_2020 | 17:18 28_10_2020 | 17:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Τράπεζες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mastercard πιστεύει ότι το Bitcoin είναι πολύ ασταθές και αδιαφανές για να οδηγήσει στην οικονομική ένταξη, ωστόσο τα CBDC είναι μια διαφορετική ιστορία

Λόγω της μεταβλητότητας του, το Bitcoin δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ένα νόμισμα χωρίς αποκλεισμούς για όσους δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mastercard, Ajay Banga, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Fortune Global Forum. Ανέφερε επίσης πως η έλλειψη γνώσης σχετικά με το ποιος είναι πίσω από τα κρυπτονομίσματα είναι ανησυχητική.

«Δεν πιστεύω στην μεταβλητότητα και στην έλλειψη διαφάνειας σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από το νόμισμα. Γι 'αυτό και έχουμε πίστη στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC)». Η Mastercard έχει «επενδύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό» στα CBDC, με τον Banga να σημειώνει πως «σήμερα, είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες».

Ερωτηθείς σχετικά με το Bitcoin (BTC) ως πιθανή λύση για την οικονομική συμπερίληψη, ο Banga ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πληρούν τις απαιτήσεις για όσους δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, η Mastercard δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από το κράτος. Και, το 2019, η εταιρεία φάνηκε να παίρνει μια πιο ανοιχτή στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του προγράμματος Libra του Facebook. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο πάροχος εγκατέλειψε το έργο μαζί με τη Visa, τη Stripe και την Paypal, κάνοντας αναφορές για έλλειψη διαφάνειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr