NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το InvestEU θα κινητοποιήσει επενδύσεις 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Το InvestEU θα κινητοποιήσει επενδύσεις 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ

​Οι ευρωβουλευτές από τις επιτροπές προϋπολογισμού και οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων υιοθέτησαν με 71 ψήφους υπέρ, 17 και 7 αποχές, το ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη επενδύσεων και την εγγύηση πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρεται, το InvestEU θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της αγοράς, τις μη βέλτιστες επενδύσεις και το επενδυτικό κενό σε στοχευμένους τομείς, για την περίοδο 2021-27. Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις ύψους περίπου 91,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να κινητοποιήσουν περισσότερα από 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται, αυτό «θα βοηθήσει στην ανάκαμψη εταιρειών, θα διασφαλίσει τα επίπεδα απασχόλησης και θα αντισταθμίσει τις αναμενόμενες στρεβλώσεις στην ενιαία αγορά. Θα υποστηρίξει επενδύσεις στους τομείς των βιώσιμων μεταφορών και της οδικής ασφάλειας, των σιδηροδρομικών και των οδικών υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των έργων ανακαίνισης της ενεργειακής απόδοσης, της ψηφιακής συνδεσιμότητας, της περιβαλλοντικής και κλιματικής ανθεκτικότητας, στοχεύοντας στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση, στην πρόσβαση ΜμΕ σε χρηματοδότηση, και αλλού.

Το Ευρωκοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνόδου του Νοεμβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr