NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Samsung: Στην 1η θέση των προμηθευτών smartphone - H Xiaomi ξεπερνά την Apple

Samsung: Στην 1η θέση των προμηθευτών smartphone - H Xiaomi ξεπερνά την Apple

​Η Samsung επέστρεψε στην κορυφή ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στον κόσμο, ένα τρίμηνο αφότου έχασε τη θέση της από την Huawei, σύμφωνα με μελέτες των IDC, Counterpoint και Canalys.

Η Huawei έγινε ο νούμερο ένα προμηθευτής για πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες, επωφελούμενη από τις ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα, ενώ μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου λειτουργούσε υπό περιορισμένες συνθήκες λιανικής λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, οι παραδόσεις (shipments) της Huawei μειώθηκαν κατά 7% από τρίμηνο σε τρίμηνο και κατά 24% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την Counterpoint, ενώ οι αποστολές της Samsung αυξήθηκαν κατά 47% το τελευταίο τρίμηνο.

Η Xiaomi κατάφερε να ανακτήσει την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Apple, με ετήσια αύξηση 46%. Οι παραδόσεις της Apple μειώθηκαν 7% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση πηγαίνουν στις BBK Oppo, Vivo και Realme. Η Counterpoint έχει την Oppo στο νούμερο πέντε, ενώ οι IDC και Canalys δίνουν αυτό το σημείο στη Vivo, αλλά και οι τρεις εταιρείες συμφωνούν ότι οι αριθμοί είναι κοντά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr