NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΙΕΝΕ: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τη νέα αγορά ηλεκτρισμού και το Target Model

ΙΕΝΕ: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τη νέα αγορά ηλεκτρισμού και το Target Model

Στις ριζικές αλλαγές που θα λάβουν χώρα στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την έναρξη της εφαρμογής του Target Model της ΕΕ εστίασε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και με την αποκλειστική χορηγία της Elpedison.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν έναρξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στο πλαίσιο του Target Model της ΕΕ, την 1η Νοεμβρίου. Μέσα από μια σειρά ενδιαφερουσών εισηγήσεων, το σεμινάριο κατάφερε να ενημερώσει ουσιαστικά τους συμμετέχοντες σχετικά με το νέο πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενόψει των τελευταίων κατευθυντήριων γραμμών που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σταδιακή ολοκλήρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο, φωτίζοντας, σε αυτό το πλαίσιο τον αυξανόμενο ρόλο των χρηματιστηρίων ενέργειας.

Επίσης, υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από στελέχη του ΕΧΕ για τις επερχόμενες ρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ίδια τη μεταβατική διαδικασία και στις αλλαγές που επιφέρει, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη αγορά με αυξημένο ανταγωνισμό και μεγαλύτερη διαφάνεια, προς όφελος των συμμετεχόντων αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες, επιτυχημένα στελέχη ενεργειακών εταιρειών και κορυφαίοι ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στον ελληνικό τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και με βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού και της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Με βαρυσήμαντη εισήγησή του συμμετείχε στο σεμινάριο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ, Δρ. Γιώργος Ιωάννου, ενώ εισηγήσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη του ΕΧΕ και πιο συγκεκριμένα από τους: Δρ. Βασίλειο Γκουντή, Διευθυντή Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΕΧΕ, Δρ. Χριστόφορο Ανέστη Ζούμα, Διευθυντή Λειτουργίας Αγορών, και Δρ. Χρήστο Νικολαΐδη, Επιτελικό Διευθύνοντα Σύμβουλο του EnExClear – θυγατρικής του ΕΧΕ.

Ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ, κ. Κωστής Σταμπολής δήλωσε σχετικά «Το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΙΕΝΕ για τη Νέα Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τη διοργάνωση παρακολούθησε πλήθος ανώτερων στελεχών του ενεργειακού κλάδου, το οποίο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ριζικές αλλαγές που θα επιφέρει το Target Model στην αγορά του ηλεκτρισμού, λίγες μέρες, μάλιστα, πριν αυτό τεθεί σε εφαρμογή. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, που συνέβαλαν στο σεμινάριο με τις διαφωτιστικές εισηγήσεις τους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr