NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Thales: Σύστημα «Ταυτοποίησης Φίλου/Εχθρού» για τις μελλοντικές φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού

Thales: Σύστημα «Ταυτοποίησης Φίλου/Εχθρού» για τις μελλοντικές φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού

H Thales παρουσίασε το ΤSA6000, το πρώτο σύστημα αναγνώρισης IFF που χρησιμοποιεί τεχνολογία επίπεδης fixed-array κεραίας λήψεως. Η λύση αυτή, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, προσφέρει περιμετρική κάλυψη του πλοίου 360° μοιρών καθώς και δυνατότητα άμεσης αναγνώρισης νέων απειλών, δίχως απώλεια στις δυνατότητες εμβέλειας του συστήματος.

Το σύγχρονο πολεμικό ναυτικό στηρίζεται σε τεχνολογικές καινοτομίες για να είναι σε θέση να λαμβάνει βέλτιστες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Η Thales αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη διεξαγωγή των αποστολών του, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια σε κάθε κρίσιμη στιγμή βασισμένη στην εξειδίκευσή της στην εναέρια επιτήρηση, καθώς και στη γνώση των επιχειρησιακών πλαισίων για την ανάπτυξη λύσεων IFF υψηλής τεχνολογίας. Βασισμένο στην επαναστατική εξ ολοκλήρου ψηφιακή flat-fixed τεχνολογία, το σύστημα Ταυτοποίησης Φίλου/Εχθρού (IFF) ΤSA6000, παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής σάρωσης (e-scan) 360° μοιρών, επιτρέποντας έτσι την εξαιρετικά γρήγορη αναγνώριση απειλών νέου τύπου.

«Η σχεδίαση τεσσάρων κεραιών λήψεως διευκολύνει την πλήρη περιμετρική κάλυψη του πλοίου 360° μοιρών, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα κάλυψης σήματος που προκαλείται από την υποδομή του πλοίου, ειδικά εάν διαθέτει πολλά ιστία. Μικρότερο και ελαφρύτερο, το σύστημα TSA6000 επιτρέπει την ευκολότερη τοποθέτηση ενσωματωμένων συστημάτων στα πλοία σε σύγκριση με τις περιστρεφόμενες κεραίες ΙFF».

«Οι κεραίες του TSA6000 είναι ανεξάρτητες από τα συστήματα ραντάρ για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις διαδικασίες εγκατάστασης και συντήρησης. Η ψηφιακή αρχιτεκτονική του απλοποιεί επίσης σημαντικά τις λειτουργίες συντήρησης: κάθε πίνακας περιλαμβάνει πολλαπλές μονάδες για ενσωματωμένη απενεργοποίηση και για να διασφαλίσει ότι το σύστημα είναι μόνιμα λειτουργικό. Επιπλέον, το σύστημα δεν διαθέτει μηχανικά ή περιστρεφόμενα μέρη, που το κάνει πιο αξιόπιστο και μειώνει τον χρόνο επισκευής».

Το σύστημα TSA6000 συμμορφώνεται με τους κανόνες και τα πρότυπα που απαιτούνται από το «Mode 5», τη νέα ασφαλή λειτουργία ταυτοποίησης του ΝΑΤΟ. Mε το νέο αυτό προϊόν, η Thales προσφέρει ένα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης σύστημα ταυτοποίησης με εγγυημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ του ΝΑΤΟ και των συμμαχικών δυνάμεων για τις επόμενες δεκαετίες.

Το TSA6000 θα εξοπλίσει τις μελλοντικές φρεγάτες κατηγορίας FDI του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού από το 2021, παράλληλα με το ραντάρ Sea Fire από την Thales, το οποίο διαθέτει επίσης τέσσερες σταθερές κεραίες λήψης. Ο συνδυασμός ραντάρ / IFF θα προσφέρει σχεδόν στιγμιαία δυνατότητα ανίχνευσης και αναγνώρισης απειλών.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη συστημάτων αναγνώρισης IFF, η Thales παρέχει ένα πλήρες φάσμα λύσεων IFF για την κάλυψη των παρόντων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών των ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι σήμερα, η Thales έχει εγκαταστήσει πάνω από 20.000 συσκευές IFF σε 100 διαφορετικούς τύπους χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών πλατφορμών σε 70 χώρες».

H Florence Gourgeon, Αντιπρόεδρος Ραδιοεπικοινωνιών της Thales δήλωσε «Το TSA6000 είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια προϊόντων IFF της Thales και καλύπτει όλο το φάσμα των παρόντων, αλλά και των μελλοντικών επιχειρησιακών απαιτήσεων. Με τη μοναδική ψηφιακή αρχιτεκτονική του, έχει σχεδιαστεί για να εξελίσσεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και τις μελλοντικές απειλές. Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε υπερσύγχρονες και ολοένα και πιο καινοτόμες λύσεις για να διασφαλίσουμε το υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τις ένοπλες δυνάμεις και να τις βοηθήσουμε να διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους με ασφάλεια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr