NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Στο δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρος για μη εφαρμογή της οδηγίας για το εμπορικό απόρρητο

​Στο δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρος για μη εφαρμογή της οδηγίας για το εμπορικό απόρρητο

Την παραπομπή της Κύπρου στο Δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε η Κομισιόν. Η Επιτροπή ζητά από το Δικαστήριο την επιβολή χρηματικών κυρώσεων, διότι η Κύπρος παρέλειψε να κοινοποιήσει τα μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο των ενωσιακών κανόνων περί προστασίας της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών (οδηγία 2016/943).

Η οδηγία, γνωστή και ως οδηγία για το εμπορικό απόρρητο, εναρμονίζει τη νομική προστασία του εμπορικού απορρήτου σε ολόκληρη την ΕΕ και διασφαλίζει επαρκές και συνεκτικό επίπεδο αστικής έννομης προστασίας και αποζημίωσης στην ενιαία αγορά σε περίπτωση παράνομης απόκτησης, χρήσης ή αποκάλυψης εμπορικού απορρήτου.

Μέχρι σήμερα, η Κύπρος δεν έχει κοινοποιήσει μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο, ενώ η προθεσμία που είχε καθοριστεί στην οδηγία έληξε στις 9 Ιουνίου 2018. Η Επιτροπή κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου τον Ιούλιο του 2018 και απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Ιούλιο του 2019. Καθώς οι κυπριακές αρχές δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει μέτρα μεταφοράς της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, η Επιτροπή αποφάσισε πλέον να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr