NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Ικτίνος: Επένδυση 8 εκατ. για μηχανολογικό εκσυγχρονισμό του λατομείου στο Νευροκόπι

​Ικτίνος: Επένδυση 8 εκατ. για μηχανολογικό εκσυγχρονισμό του λατομείου στο Νευροκόπι

Την έγκριση της πρότασης για την υποβολή αίτησης υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας, στο καθεστώς ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της σήμερα (30 Οκτωβρίου 2020) ανακοίνωσε η Ικτίνος.

Πιο συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά μηχανολογικό εκσυγχρονισμό στο λατομείο της εταιρείας που βρίσκεται στη θέση Λεπτοκαρυές στη περιοχή του Βώλακα, Δήμου Κάτω Νευροκοπίου του νομού Δράμας. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 8.164.128 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1.641.000 ευρώ θα είναι συμβατική (20,10% της συνολικής επένδυσης) και θα καλυφθεί με εξωτερική χρηματοδότηση (δάνειο) και ποσό 6.523.128 ευρώ (79.90% της συνολικής επένδυσης) θα καλυφθεί με leasing.

Η κάλυψη της συμβατικής επένδυσης, θα διενεργηθεί με εξωτερική χρηματοδότηση και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, έχει δηλώσει πρόθεση να χρηματοδοτήσει με δάνειο το ποσό της συμβατικής επένδυσης, δεκαετούς διάρκειας, με ένα έτος περίοδο χάριτος. Δυνάμει του ως άνω αναπτυξιακού νόμου, το έργο θα επιδοτηθεί με φοροαπαλλαγή 35%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr