NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Τα «διαμάντια» της δημόσιας τηλεόρασης

The Unkeeper: Τα «διαμάντια» της δημόσιας τηλεόρασης

Πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να γράφαμε σχόλια θετικά για το πρόγραμμα των δημοσίων τηλεοπτικών σταθμών. Παρακολουθώντας το πρόγραμμά τους βρίσκεις «διαμάντια» που χαίρεσαι να τα παρακολουθείς και το βασικό να ενημερώνεσαι.

Στο κανάλι της Βουλής, ναι σε αυτό – έχει γίνει σπουδαία δουλειά. Θα σταθούμε στην εκπομπή σε «Σε προσκυνώ γλώσσα». Από τις πιο ωραίες και χρήσιμες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ενθουσιασμός και η εξήγηση της κάθε λέξης της ελληνικής μας γλώσσα από τον Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη είναι ασύλληπτος.

Τόσο η παρουσιάστρια όσο και ο ίδιος ο καθηγητής δομούν μία εκπομπή που δεν θέλεις να τελειώσει. Τι γνώση, τι ιστορία, τι εξηγήσεις για τη γλώσσα μας που μένεις άναυδος.

Και αναρωτιέσαι αυτός ο πλούτος της γλώσσας μας έχει μεταλαμπαδευτεί στην νεολαία και γενικότερα στο νεοέλληνα; Η απάντηση όχι. Λύση θα δοθεί όχι. Σημεία των καιρών μας η πνευματική μας πενία. Τώρα στην καραντίνα που η τηλεκπαίδευση κυριαρχεί μήπως να εντασσόταν και η παρακολούθηση μίας ανάλογης εκπομπής για τη γλώσσα μας;

Στο ίδιο κανάλι παρακολουθούμε την εκπομπή Βιβλιοβούλιο. Με παρουσιαστή τον έμπειρο συντάκτη από τα ΤΑ ΝΕΑ Μανώλη Πιμπλή, απολαμβάνεις μία συζήτηση με τον/την συγγραφέα για το βιβλίο ολοκληρωμένη και «τετραγωνισμένη». Εύγε.

Στην ΕΡΤ 1 υπάρχει η εκπομπή «Η ζωή Αλλιώς» που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα με μια άλλη οπτική που χάρει στη χρήση των drones βλέπεις απίστευτες ομορφιές. Καλοστημένη και δουλεμένη εκπομπή με ωραίες μουσικές επενδύσεις και την παρουσιάστρια με φιλικό, ήρεμο τρόπο και ωραίο κείμενο στήνει μια ευχάριστη εκπομπή. Ίσως η αυτοπροβολή της (όπως ας πούμε στις αλυκές του Μεσολογγίου που κυλιόταν πάνω στο αλάτι) θα ήταν ωφέλιμο να μην υπήρχε. Οφείλουμε να πούμε ότι η εκπομπή για την Όλυμπο της Καρπάθου Εξαιρετική.

Στην ΕΡΤ 2 προβάλλεται κάθε Σάββατο η εκπομπή Πλάνα με ουρά με την Τασούλα Επτακοίλη. Πρωτότυπη εκπομπή που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι προβάλλει όλα τα ζώα και όχι μόνο σκυλιά και γάτες, θέλοντας να ανατρέψει τη βαθιά ριζωμένη αντίληψη στην ελληνική κοινωνία ότι τα ζώα είναι για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και μόνο. Τα ζώα συνυπάρχουν με τον άνθρωπο και είναι συνοδοιπόροι. Απίστευτο ρεπορτάζ και βέβαια ωραία πλάνα. Αυτό που μας άρεσε είναι ότι δεν έχει χαρακτήρα καταγγελίας για όσα γίνονται στην ελληνική κοινωνία εις βάρος των ζώων αλλά δείχνει την ωραία και χαδιάρικη πλευρά της ζωής με τα ζώα.

Μάλλον εκεί στον ALPHA πρέπει να πέσουν κεφάλια πολύ ψηλά. Ποιος είναι αυτός που σκέφτηκε να φέρουν την Τατιάνα, τη ιέρεια του πενταψήφιου. Δεν ήξερε ο Μαλέλης ελέω Ευαγγελάτου που να την στριμώξει στο πρόγραμμα και έρχεται ο ALPHA να την πάρει. Τι πίνουν και δεν μας δίνουν και μας; Απαλλαχτήκανε από τη Μελέτη, την άποψή μας για το δημοσιογραφικό της ύψος την ξέρετε και σκέφτονται την κα πενταψήφια;

Η Wide Strategy της Λήδας Μοδιάνο τι σχέση έχει Tαμπουράκη της Tribe; Παλαιότερα τρέχανε με επιτυχία την Eurobank και το πρόγραμμα egg.

Δουλειές με φούντα στην Frank! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να η Σάββα το πίνει ξεροσφύρι και χωρίς πάγο το σκατς. Πόσα να αντέξει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr